İstanbul’da görülen ve görevinden uzaklaştırılan CHP’li Beykoz Belediye Başkanı Alaattin Köseler’in de sanıkları arasında bulunduğu davada önemli bir gelişme yaşandı. Mahkeme, tutuklu yargılanan 26 sanığın tamamı için tahliye kararı verdi.

Dava, İstanbul 45. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülürken, kamuoyunun yakından takip ettiği süreçte alınan bu karar geniş yankı uyandırdı.

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik’ten Açıklama

Kararın ardından değerlendirmede bulunan CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, yargılamaların adil ve özgür bir şekilde sürdürülmesi gerektiğine dikkat çekti. Çelik, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Yargılamaların tamamı tutuksuz yapılmalıdır. Demokratik hukuk devleti ilkelerine uygun yargı süreci istiyoruz.”

Buzağı Ölümleri Alarm Veriyor
Buzağı Ölümleri Alarm Veriyor
İçeriği Görüntüle

Süreç Yakından Takip Ediliyor

Beykoz Belediye Başkanı Köseler’in görevden uzaklaştırılmasıyla başlayan dava süreci, CHP teşkilatları tarafından yakından takip edilmeye devam ediyor. Tahliye kararının ardından sanıkların yargılamaları tutuksuz olarak sürecek.

Muhabir: Gurbet ERUL