CHP bir kez daha yeni bir kongre sürecine gidiyor.
14 Aralık 2020 - 27 Şubat 2020 tarihleri arasında gerçekleşecek olan ilçe kongrelerinde seçimlerin ana taşıyıcısı olan delegeleri, CHP Genel Merkezi'nin 2019/3 sayılı genelgesiyle mahalle sandıkları kurulmak üzere parti üyeleri seçecek.
Yorgun demokrasi artık daha dinç ve özgür.
Neredeyse 20 yıldır, bilhassa ilimiz Kırşehir CHP'de parti üyeleri tüm seçim evrelerinde yok sayıldı. Ta ki, 31 Mart belediye seçimlerine kadar. Temayüller, atamalar, masa başı delege projeleri gibi demokrasinin özgürleşmesine ve uygulanmasına dönük siyasallaşma ve örgütlü hali kıyıma uğratan çokça seçim uygulamaları yapıldı.
Parti üyeleri yıllardır, ellerinden alınmış demokrasiyle nutuk dinledi.
Ve 20 yıldır, birileri sürekli aday, başkan, milletvekili, belediye başkanı, başkan oldu. Yanı başımızda kan kusan demokrasinin travmasına aldırmadan, adeta siyasal kölelik ve zorbalığa terk edilmiş parti üyeleri her alan şöleni ve kongre salonlarında birer penguen gibi karşılarına alınarak, güya demokratikleşmenin, iktidara yürümenin, kısaca cümle hayalin nutukları anlatıldı.
Parti üyeleri hiç bir zaman, parti ana kademelerinin belirleyicisi olamadı. Seçimlerin ürünü olan ne kadar liste var, akla mantığa sığmayan yönetim kademeleriyle örgüt üyeleri hiçe sayılarak, kıyımlar, ayrımlar, ötekileştirmeler, gruplaşmalara uğratılarak, kin ve öfkenin yeni metotları üretildi.
Parti üyelerinin seçmediği delegeler neyi ifade eder?
Tek adamlığı ifade eder. Siyasallaşma ve örgütlenmede açmazları ifade eder. Kişiliksizleştirmeyi ve canavarlaşmayı ifade eder. Politik bilinçsizliği, kitle temassızlığını ifade eder ki, bu tüm koşullarda örgüt başarı ve yükselişlerinin açık intihardır.
O halde, CHP Genel Merkezi'nin yayınlamış olduğu söz konusu genelge tam bir demokratikleşme ve parti üyelerinin siyasallaştırılmasının bir başlangıcı diyebiliriz.
Her ne kadar parti üyelerinin seçme ve seçilme inisiyatifi olmadan, yönetim kademelerine gelen dönem başkanlıkları; Kırşehir CHP parti üye listelerinin yoksun, niteliksiz, siyasal yapısı bozuk bir liste iddiaların da bulunarak, parti üyelerinin oylamasıyla sandık konulmasına karşı çıkan ve delege ağalığına yüzünü dönen bu omurgasız tutum, parti üyelerini oldukça rahatsız etmektedir.
Milletvekilliğinin ve Belediye Başkanlığının kazanıldığı Kırşehir CHP için, parti bireylerinden kitlelere doğru daha özgür, daha samimi ve daha demokratik bir başka kazanımlara sandıkların konulması, karanlık koridorların aydınlanmasına, yönetim mekanizmalarında karşılıklı saygı ve parti üyeleri ilişkilerinde sağduyuya zemin hazırlamış olacaktır.
Yürek alkışlarımla Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, yürek alkışlarımla Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek.
Nice demokratik ve özgür genelgelerle, yürek alkışlarımla, hep birlikte CHP…