Kırşehir’de 3-9 Mayıs Trafik Haftası dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

Kırşehir Cacabey Meydanı’nda Trafik Haftası nedeniyle stantlar kuruldu, vatandaşlar bilgilendirildi. Cacabey Meydanı’nda gerçekleşen etkinliğe Kırşehir Valisi Murat Sefa Demiryürek, Kırşehir İl Emniyet Müdürü Erdoğan Kartal, Kırşehir İl Jandarma Komutanı J. Alb. Ahmet Yıldırım, Kırşehir İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Gülşen, ilgili kurum üyeleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Alanda Kırşehir İl Emniyet Müdürlüğü, Kırşehir İl Jandarma Komutanlığı, Kırşehir İl Acil Sağlık, PETLAS, Kırşehir İl Karayolları Müdürlüğü ve AFAD’ın stantları yer aldı. Alanda ayrıca çocukların kuralları öğrenmesi amacıyla platform hazırlanarak çocukların eğlenceli zaman geçirmesi sağlandı. Çocuklar bisiklet sürerek hem eğlenceli zaman geçirirken hem de platformda bulunan polis ekipleri tarafından kurallara ilişkin bilgi aldı.

Cacabey Meydanı’nda Trafik Haftası Coşkusu3

“Arabaya biner binmez kemerleri takıyoruz”

Kırşehir Valisi Murat Sefa Demiryürek’i alanda “Bir kural bir ömür” diyen çocuklar ellerinde pankartlar ile karşıladı. Vali Demiryürek, çocukları selamlamalarının ardından tek tek sohbet etti. Çocuklarla sohbetin ardından Vali Demiryürek, stantları ziyaret ederek ekipmanlar ve çalışmaları hakkında bilgi aldı. Tek tek stantları ziyaret eden Vali Demiryürek, Kırşehir İl Emniyet Müdürü Erdoğan Kartal, Kırşehir İl Jandarma Komutanı J. Alb. Ahmet Yıldırım ve Kırşehir İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Gülşen ile birlikte çadırda çocuklarla trafik kurallarını anlatan çizgi film izledi. Filmin ardından ise çocuklara trafik kurallarının öneminden bahsetti.

Cacabey Meydanı’nda Trafik Haftası Coşkusu

Akpınar’da 19 Mayıs Coşkusu Akpınar’da 19 Mayıs Coşkusu

Vali Demiryürek, “Arabaya bindiğinizde kemerini takmayan büyüklerinizi uyarın. Takmayacaklarına ihtimal vermiyoruz ama. Arkada dahi otursalar mutlaka kemerlerini taksınlar. Arkada dahi otursanız cama doğru gitme tehlikesi var. O yüzden oturur oturmaz kemerleri takıyoruz. Sizi çok seviyoruz. Aman dikkat edin.” diye konuştu.

Cacabey Meydanı’nda Trafik Haftası Coşkusu5

“Trafik güvenliği hepimizin işi”

Vali Demiryürek, çizgi film gösterisinin ardından basın açıklaması yaptı.

Vali Demiryürek, “3-9 Mayıs tarihleri arasında kutladığımız Trafik Haftası nedeniyle İl Emniyet Müdürlüğümüz, İl Jandarma Komutanlığımız, Karayolları Genel Müdürlüğü 61. Şube Şefliği tarafından oluşturulan stantlarda İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve Belediyemiz desteğiyle oluşturulan stantlarda sizlerle bir aradayız. Trafikte bilinci artırmak, trafik akışında gerekli tüm kesimlere ulaşabilmek maksadıyla Cacabey Meydanı’nda arkadaşlarımız hafta boyunca bilgilendirilmelerde bulunacak. Özetle genç nesillere çocuklarımıza bu anlamda bilgilendirmede bulunmayı çok önemsiyoruz. İçişleri Bakanlığımızın “Bir kural bir ömür” mottosuyla bu haftayı kutlaması söz konusu. Biz de bir ilim irfan şehri olan Kırşehir’de kurallara uymayı medeni yaşamın gerekliliği olan trafik kurallarına uymayı kuralı önceleyip hayatı öncelemeyi bir görev bilinci biliyoruz. Trafik sadece trafik görevlilerinin işi değil kamu görevlilerinin işi değil, trafik hepimizin işi. Trafik güvenliği hepimizin işi.” dedi.

Cacabey Meydanı’nda Trafik Haftası Coşkusu4

Çocukların bilinçlendirilmesine dikkat çeken Vali Demiryürek, “Trafik haftamızı kutluyorum. Hepimizin trafik haftasını kutluyorum. Tüm yolcularımıza tüm seyahat edenlerimize kazasız belasız yolculuklar diliyorum. Gençlerimize, çocuklarımıza, yavrularımıza daha güvenli yollar bırakacağımız eğitimli bir kuşak olarak yetişmelerini diliyorum” ifadelerini kullandı.

Trafik-3

Muhabir: Gurbet Erul