Kırşehir'in sembolü haline gelmiş tarihî eserlerinden olan Cacabey Camisinin restorasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından yarın öğle namazı ile yeniden ibadete açılıyor.

Kırşehir'de, Anadolu Selçuklu döneminde 1271-1272 yıllarında Nurettin Cibril Bin Cacabey tarafından yaptırılan ve dünyanın ilk gök bilim merkezi olarak bilinen, UNESCO Dünya Geçici Listesi'nde bulunan ve yaklaşık 18 milyon lira harcanarak restore edilen Cacabey Camii yarından itibaren tekrar ibadete açılacak.

Anadolu Selçuklu döneminde gök bilim medresesi olarak kullanılan ve günümüzde cami olarak hizmet veren 750 yıllık Kırşehir Cacabey Camisi’nin, tavan ve tabandan su almasının önüne geçilmesinin ardından restorasyon çalışması için ihale süreci başlatılmıştı.

Oluşturulan bilimsel kurulun tavsiyeleri doğrultusunda restore edilen Cacabey Camii yaklaşık 3 yıl sonra yarın tekrar ibadete açılıyor.

Cacabey (Medresesi) Camii’nin yeniden cemaatiyle bulaşacağı yarın dolayısıyla bir Kültür ve Turizm Bakanlığı, Vakıflar Genel Müdürlüğü’nce bir program gerçekleştirilecek. Cacabey Meydanı’nda saat: 13.01’de öğle namazının kılınmasıyla başlayacak programa Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Kırşehirli hemşehrimiz Nadir Alpaslan, Türkiye Uzay Ajansı Başkanı Serdar Hüseyin Yıldırım, Vakıflar Genel Müdürü Burhan Ersoy, Vali H. H. Mete Buhara ile diğer il protokolü katılacak ve birer konuşma yapacaklar ve ardından Cacabey Camii yeniden ibadete açılacak. (HABER: BEYHAN BALLI)