21 Haziran Cuma, Kuzey Yarımküre ‘de olduğu gibi Kırşehir'de de yılın en uzun gündüzü ve en kısa gecesi yaşanıyor. Aynı zamanda bu tarih, astronomik olarak yaz mevsiminin de başlangıcı olarak kabul ediliyor.
Dışarıda çok fazla kalmayın
Bugün Kırşehir’de güneş en üst tepede olacak ve gün batımı diğer günlere nazaran daha geç gerçekleşecek. Kırşehirli vatandaşlar uzun günün tadını dışarıda daha çok vakit geçirerek kutlayacak. Meteoroloji yetkilileri gün boyunca güneşin etkili bir havada olacağını bu özel gün için dışarıda güneşe çok fazla maruz kalmamaları konusunda vatandaşları uyardı.
23 Eylülde günler tekrar uzayacak
Kırşehir’de bugünden itibaren gündüzler kısalacak geceler ise uzayacak. Kırşehir’de başlayan sıcak yaz günleri, önümüzdeki haftalarda daha da etkili olacak. Günlerin uzunluğuysa 23 Eylül’de başlayacak sonbaharın gelmesiyle de azalmaya başlayacak.