Hayat bazı zaman zor, bazı zaman kolaydır. Biz insanlar için gel gör ki hayatı zorlaştırıp bu ortamdan nemalanan insanlarında olduğunu bilmeyenimiz yoktur.
Biliriz fakat onların oyununa gelmemek için bir gayretimiz de olmaz. Bu durumdan faydalanan şerefsizler de kendi menfaati için karşısındaki insanın kurumun hatta şehrin kaderi geleceği ile oynamayı kendilerinin menfaati olduğu içinde hiç görmeyi çok iyi bilirler.
Ey makam sahibi bu ülkemin memleketin evlatları dikkatli olun ve hedefinizden dönmeyin. Sizlerin yapacağı güzel hizmetlerle ülkem, memleketim kalkınacak insanlar mutlu olup gelecek kaygısı yaşamayacaklardır. Yeter ki birlik olabilelim karşımızdaki insana, insanlığa değer verelim.
Bu şehirde birbirinden değerli atanmışımız, seçilmişimiz var onlardan faydalanarak şehrimizin alması gereken hizmetleri almak için çaba sarf edenlerden olmalarını isteyelim. Onların arasına nifak sokmak isteyenlere itibar etmeyelim, hizmet insanlığa olsun mantığı bizim çizgimiz olsun.
Bence Valimiz İbrahim Akın, Milletvekillerimiz Mustafa Kendirli ve Metin İlhan, Belediye Başkanımız Selahattin Ekicioğlu, Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Vatan Karakaya bir araya gelip bu şehrin ihtiyaçlarına bir yumruk olsunlar bakın bu şehir neler kazanıyor?
Şimdi bir arada değiller mi derseniz, maalesef hayır derim. Sadece iktidar ve ona yakın olmak için olanlar bir arada iken diğerleri ya kırgın, ya da yok sayılarak sanki istekleri yapacakları bu şehrin menfaatine değil de başka bir şehre, ülkeye yapacak intibaı uyandırılmaktadır.
Hele de şu menfaati için kendini bir halt zanneden zavallılar var ya, tekeden süt sağmak isteyenler işte onlar kendi menfaati için bir ilin kaderi ile oynuyorlar. Asıl belirtmek istediğim de bu. Lütfen etrafınızda olan insan müsveddelerini yanınızdan uzaklaştırın, onlara itibar edip bu şehrin kaderi ile oynanmasına müsaade etmeyin.
Hayat nasıl bir hayalse koltuklar makamlarda aynı bir hayaldir. Bunu yazmaya bile imtina ediyorum. Benim için hepinizin değeri benim yanımda o kadar çok ki, bu şehre yapılması gerekenlerin yapmak için ne olur bir yumruk olup mücadele edilmesini sağlayın. Kırgınlığınızı küslüğünüzü bu şehir adına yok sayın, şehrimiz ve insanımız için koşun. Şehrimizin gözde bir şehir olması için ne olur proje yapmaya bir arada olmaya gayret gösterin.
Kırşehir’in kalkınması için Kırşehir Çevre Yolu, Demiryolu, Organize Sanayi Bölgesi’nin genişlemesi yatım için gıda tarım organize sanayi bölgesi kurulması. Hayvancılıkta ülke genelinde söz sahibiyiz daha da iyi yerlerde olmamız için Büyükbaş Hayvancılık Organize Sanayi Bölgesi kurulması, lojistik depo alanları için projeler hazırlayın.
Kırşehir Ahi Evran Üniversitemizin takip ettiği pilot projeler konusunda üniversite şehir insanı kaynaşması adına etkinlikler oluşmasını, turizmde termal turizmin canlanması adına termal günleri düzenlenmesi, Fizik Tedavi Hastanelerimizin tanıtımı tarihi turistlik yerlerimizin Kırşehir tanıtım günleri adına organizeler yapılması, tarihi yerlerin şehir merkezi önceliği ile ziyaret yerlerinin bakımları, şehir merkezinde bulunan Kalemizin temizliği bakımları Cumhuriyet tarihinin ilk külliyesinin bitirilmesi şehrin genelinde bitirilemeyen projelerin bitirilmesi, şehrimize insanımıza hizmet tanıtım amaçlı kazandırılması için sizlerin bir arada olmanız gerekir.
Lütfen senin de gözün şaşıymış demeden Yunusça bir olalım, diri olalım iri olalım. Her şey Kırşehir için deyip, bu sözle iftihar edip, gayret gösterip kırgınlıkları bir kenara bırakıp yürüyenlerden olalım.