SİYASİ partiler milletvekilliği aday adaylığı sürecinin ardından, gerek temayül ile gerekse sandıklarda demokrasiyi işleyerek milletvekili aday adaylarını belirledi. İlimiz Kırşehir’de milletvekili adayları durumu şöyle: CHP: Yılmaz ZENGİN - Rifat ERTEM.

SİYASİ partiler milletvekilliği aday adaylığı sürecinin ardından, gerek temayül ile gerekse sandıklarda demokrasiyi işleyerek milletvekili aday adaylarını belirledi. İlimiz Kırşehir’de milletvekili adayları durumu şöyle:

CHP: Yılmaz ZENGİN - Rifat ERTEM.
MHP: C. Yıldırım TÜRK- Mustafa ERKAL
AKP : Salih ÇETİNKAYA - Hacı TURAN olarak belirlendi.
7 Haziran’a doğru ilerleyen zaman elbette bir başarı koyacak ortaya. Halkın reyleri ile iki milletvekili çıkaracak olan ilimiz için nasıl bir vekil, niçin ve dönüşümü ne olmalı sorularının cevabına dokunmak istedim bu yazımda.
Kırşehir’in ihtiyaç duyduğu koşul nedir, neye ihtiyacı var, ilerlemesinin en öncül lokomotifleri nedir? Sorularına dayalı bir milletvekili çıkarmak, bu soruların cevabına eşdeğer tarzı bulmak ve gerçekten de bu kentin değirmenini döndürecek vasfı yakalamak oldukça önemli.
CHP Milletvekili Adayı Yılmaz Zengin çiftçi ve esnaf kökenli bir aday. CHP’nin diğer bir Milletvekili Adayı Rifat Ertem ise bir hukukçu.
MHP Milletvekili Adayı C. Yıldırım Türk bir doktor. MHP’nin diğer bir adayı ise Mustafa Erkal, bir bürokrat, bir vali.
AKP’nin Milletvekili Adayı Salih Çetinkaya bir hukukçu. AKP’nin diğer bir adayı Hacı Turan ise iş adamı.
Adayların mevcudiyetini, pratiklerini göz önüne alarak bir Kırşehir değerlendirmesi yapmak istediğimiz de, bana göre Kırşehir öncelikle tarım politikasına dönük bir şehir.
Bu şehir için,
Tarımda aktif politika ve önerge sunacak, Tarım Bakanlığı’na eksiklikleri zorlayacak vekil olmalı.
Kırşehir sanayileşme konusunda hayli açığa düşmüş bir ilimiz. Ankara’da ekonomik ivme ve sanayileşme konusunda atak, diplomatik, sanayi bakanlığına dayatan vekil olmalı.
Bana göre Kırşehir, özellikle gençlik, kadın ve çocuklar konusunda sosyal yaşamın ardında kalmış bir ilimiz. Sorunları Aile Sosyal Politikalara dayatan bir vekil olmalı.
Bana göre Kırşehir devletin vergisel teşviklerinden yoksun bir şehir. Maliye Bakanlığı’na, benzeri kurumlara bu problemi dayatacak vekil olmalı.
Kırşehir çağın ilerleyişine eşdeğer bir sosyal ve kültürel modelden yoksun bir şehir. Kültür Bakanlığı’na dayatacak vekil olmalı.
Peki sizce?
Kırşehir’in neye ihtiyacı var?
Bizim neye ihtiyacımız var?
Vekil, millet adına Ankara’da sıyrılıp geldiği kentin sorunları Meclis’te haykıracak, sunacak ve yazacak ise, bu kentin sorunlarına uyumlu, halkına yüzünü dönmüş, halkın içinden gelen iki milletvekilini yukarıda not düştüğüm tahliller ve karşılıklarına uyumlu düşer biçimde göndermek sanıyorum zor olmasa gerek. Zira bireysel bağların samimiyetiyle vekil göndermek bu kente hiçbir zaman bir şey getirmedi. Getirmeyecek.
Adaylara barış içinde bir yarış diliyorum.
Kazanan Kırşehir olur diyorum.