Kırşehir Kent Konseyi Genel Kurulunda, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci’yi dinliyorum. Yaşar Bahçeci konuşurken her zaman olduğu gibi kendinden emin, sakin, bir o kadar da geleceğinin teminatı olan yaptığı hizmetleri anlatırken gururluydu.

Kırşehir Kent Konseyi Genel Kurulunda, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci’yi dinliyorum. Yaşar Bahçeci konuşurken her zaman olduğu gibi kendinden emin, sakin, bir o kadar da geleceğinin teminatı olan yaptığı hizmetleri anlatırken gururluydu.
Zira Kırşehir Belediyesini devraldığı günden bu güne kadar geçen süre içerisinde Kırşehir’in çehresini değiştirdi, kabuğunu kırdı. Büyük düşünüp, büyük cesaret göstererek, büyük projelere imzalar attı, büyük işler yaptı. İşte bu büyük düşünme ve cesaret sayesinde Kırşehir’e kent parkı, yeni terminal binasını, Aşıkpaşa Tabiat Parkını, Güzler Parkını Ve Masal Parkını kazandırdı. Cacabey meydanı yeniden düzenlendi, Ahi Evran külliyesi inşaatı devam ediyor, ara yollara kilitli parkeler döşendi, Kırşehir kentsel dönüşüm projeleriyle birlikte burada belirtmediğim çok sayıda hizmetlere kavuştu.
Bundan dolayı da gururu da hak ediyordu.
Tabi bu hizmetlerin yanında vatandaşa intikal etmeyen, ruhları dahi duymayan sadece belediyeyi ilgilendiriyor gibi görünse de tüm Kırşehir’i ilgilendiren uçurumunun kenarında borç batağındaki belediyeden, borçları yapılandırılan, düzenli olarak ödenen, çalışan personelin zamanında maaş aldığı belediyeye geçilmesinde Yaşar Bahçeci’nin göstermiş olduğu cesaret, dürüstlük çalışkanlık ve ciddi bir devlet adamı duruşunun çok büyük katkısı vardır.
Belediyecilik hizmetlerini ikiye ayırdığınızda birincisinin salla başını al maaşını düşüncesiyle suya sabuna dokunmadan, etliye sütlüye karışmadan, borç ve hizmet yükünün altına girmeden, baş ağrıtmadan, uykular kaçmadan, projelerle, ihalelerle uğraşmadan, yorulmadan, şov yaparak ekmek, kuru gıda dağıtımlarıyla, bayramlarda ücretsiz otobüs seferleriyle, otobüs içerisinde bedava çikolata dağıtımlarıyla yapılan belediye başkanlığı;
bir diğeri de alt yapılarıyla, parklarıyla, kaldırımlarıyla, yollarıyla, terminalleriyle, araç ve gereçleriyle, itfaiyeleriyle, kış çalışmalarıyla projelerle, ihalelerle, kredilerle, borçlarla yapılan kalıcı, yorucu belediye başkanlığıdır.
İşte Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci birincisinde olduğu gibi kolay olanı değil “ Halka Hizmet, Halka Hizmettir” düşüncesiyle ikincisini zor olanı tercih etmiş, elini taşın altına sokmuş, uykusuz kalmış, yorulmuş, projeler geliştirmiş, ihalelere girmiş, Kırşehir için neler yapabilirim, kalıcı hizmet olarak neleri kazandırabilirim düşüncesiyle hareket ettiği için Kırşehir büyük hizmetlere kavuşmuştur.
Bu gün içerisinde bulunduğumuz kış mevsiminde herkesin tepkisini çeken, büyük eleştiriler alan, çamurda kaldık, trafik çekilmez oldu, işlerimiz aksadı gibi eleştirilere göğüs gererek tam yedi hizmet için alt yapı çalışmalarına girilmesi büyük bir risk ve cesaret işi olduğu gibi her babayiğidin harcı değildir.
Kırşehir Kent Konseyi Genel Kurulunda konuşan Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci bir konunun altını çiziyor, trafik akışı ve otoparklar konusunda sitem ediyordu. Aslında bu siteminde de haksız değildi. Kırşehir gibi ulaşımın kolay sağlandığı, yürüyerek gidilmesi gereken en kısa mesafelere arabalarla gider olduk. Herkes ineceği yere nokta olarak park yapmak istiyor. Belediyeye ait oto parklar kullanılmıyor. İşte Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci’nin de sitemi bu tezatlığaydı. “ Madem trafik sorunu var deniliyor, otopark sorunu var deniliyor, merkez yollara çift taraflı parklar yapılıyor ama belediyeye ait otoparkları kimse kullanmıyor ve boş duruyor diyerek acı bir gerçeği dile getiriyor Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci.
Evet neredeyse tuvalete de arabayla gideceğiz, iki adım yürümemek, bir veya iki lira vermemek için belediyenin otoparklarını kullanmıyoruz. Her şey ayağımız dibinde olsun istiyoruz. Oysaki toplum her yere sular seller gibi para harcarken, belediye otoparklarına gelince bir lira gözümüzde büyüyor sonucunda merkez caddeler oto yol yerine oto park oluyor. İşte tam burada Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci nokta bir tespit yapıyor ve Kırşehirlileri belediyenin otoparklarını kullanmaya davet ediyor.
Kırşehir’de yaşayanlar olarak, Kırşehir’deki trafiği rahatlatmak ve trafik akışını sağlıklı gerçekleşmesi için Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci’nin çağrısına kulak vererek araçlarımızı belediye otoparklarına koyarak veya çok acil işler dışında yakın mesafelere araçla gelmeyerek trafik ve otopark sorununun çözülmesine yardımcı olmalıyız.
Çözüm için biraz anlayış gerekiyor, bu da çok zor değil.