Bozkırın Tezenesi Neşet Ertaş’ın anısı Kırşehir’de yaşayacak. Kırşehir’in en önemli değerlerinden biri olan Neşet Ertaş’ın anısını yaşatmak ve Türkmen-Abdal Geleneğini geleceğe taşımak amacıyla festival düzenlenecek. “Bozkırın Ruhu Kırşehir” ifadeleri ile sosyal medya hesaplarında paylaşım yapan Kırşehir Valisi Murat Sefa Demiryürek, 8–9–10 Ağustos 2025 tarihlerinde Neşet Ertaş Kültür ve Müzik Festivali gerçekleştirileceğini açıkladı.
Bozkırın Tezenesi’nin İzinde
Kırşehir’in yetiştirdiği en büyük değerlerden biri olan merhum Neşet Ertaş’ın yaşamı boyunca sazıyla ve sözüyle temsil ettiği Türkmen-Abdal Geleneği, bu festival aracılığıyla genç kuşaklara aktarılacak. Vali Demiryürek’in “Bozkırın Ruhu Kırşehir” vurgusuyla tanımladığı bu kültürel buluşma, sadece bir anma değil, aynı zamanda kültürel sürekliliğin teminatı niteliği taşıyor.
Vali Demiryürek Neşet Ertaş Kültür ve Müzik Festivali’ni “8–9–10 Ağustos 2025 tarihlerinde, büyük ustamız merhum Neşet Ertaş’ın anısını yaşatmak ve bu toprakların sazla, sözle yoğrulmuş kadim Türkmen-Abdal Geleneğini geleceğe taşımak için Neşet Ertaş Kültür ve Müzik Festivali’nde buluşuyoruz.
Üç gün boyunca türkülerimizin diliyle bir araya gelecek, engin kültürümüzün gönül telimizi titreten eserlerini birlikte paylaşacağız.
Tüm vatandaşlarımızı bu anlamlı buluşmaya davet ediyorum.” ifadeleri ile duyurdu.Henüz resmi program detayları açıklanmamış olsa da, Kırşehirli vatandaşlar bu üç günlük kültür şöleninde bozlağa doyacak.





