Karanlıkta yaşayan insan sayısı gün geçtikçe çoğalmaktadır ülkemde.
İster ekonomik kriz deyin, isterseniz lüks yaşam arzusu, isterseniz küresel güçlerin oyunu, ne derseniz deyin değişmeyen gerçek ülkemde gelir adaletsizliği olduğu aşikar ortada duruyor. Birileri lüks yaşamı ile insanlarla dalga geçerken, çoğunlukta olan diğer kesim karanlık dünyasında sancılar içerisinde kıvranıyor.
Bu ülkede üreticinin ürününü alan onu stoklayıp aynı ürünü piyasaya çeşitli ayak oyunları ile on misli fiyata sunan da, aynı tezgahın adamı olmasına rağmen, bir türlü bulunamaz, bir türlü sorgulanamaz.
Ülkem yetkili ve etkili ağızları kameralar önünde vatandaşın gazını almak için bin bir türlü laflar savurur, fakat bu söylediklerini icraata dönüştüremez. Çünkü arkasında kendi trenine binen insanlar vardır. Defterin yaprağı açılırsa ortaya büyük sıkıntılar çıkacağını bildiğinden olması gerek, bunların ve insanların kanını emen vampirlerin bu ülkede araştırması yapılamaz.
Bizlere sunulan güzel laflarla icraatlar anlatılır. Bu yaşadığımız dönemin en keskin kar eden kuruluşları, bu ürünleri üreticilerin ellinden aldıkları ürünleri depolayan stokçular ile bankalar olmuştur.
Bankalar resmi tefecilik işlemleri yaparlar yılın karlarını açıkladıklarında akıllara zarar kârlar açıkladıklarını bütün kamuoyu bilir. Bu kuruluşlar iş adamlarını, esnafı, sanayiciyi, sivil vatandaşı, memuru, işçiyi kendilerine bağlamasını bilir, ardından gelsin güzelim faizler ve karlar, yırtılan, sıkıntıya düşen vatandaş ülke yatırımcı.
Dağılan, yok olan onlarca aile ve geçimsizlik sebebi ile aile faciaları bunları her gün gazete manşetlerinde TV kanallarında izliyoruz. İnsanlar adeta aç kalan yaban hayvanları gibi birbirilerini parçalıyorlar, bu yaşananları çocuklarının önünde veya kinine nefretine onları da katarak facialar yapıyorlar.
Bütün bunların sebebi başta da yazdığımız gibi gelir adaletsizliği. Çiftçinin ürettiği ürün tarlada para etmez, sanayicinin ürünü iç piyasada rekabet edemez olunca, ülkemde üretim planlaması yapılmayınca, olan elini taşın altına koyan üreticiye ,sanayiciye, esnafa ve insanlarıma oluyor.
Ülke ekonomisini idare eden iktidar sahibi insanların ve ülkenin çektiği sıkıntıları kağıtlar üzerinde mükemmel gösterse de yaşananlar hiç de böyle olmadığını bilseler de bilmiyorlar. Bizler Kırşehir ili olarak bu yaşananlardan bihaber olamayız. Ülkemde ne yaşanıyorsa ilimizde de aynısı yaşanıyor.
İnsanımız mutsuz, geleceğinden endişeli, çocuklarımız gelişen teknoloji ile kendilerini avutarak gelecek adına kolay kazanmak arzusu için yetiştiklerini zanneder olmuşlar .Alınları terlemeden kazanma arzusu hayallerinden bir türlü kurtulamıyorlar.
Gençlerimiz masa başı görev istiyor. Esnaf zanaatkar yanında yetiştirecek eleman bulmada güçlük çekerken, meslek okullarımız adeta bir diploması olsun düşüncesinde olan ailelerimizin çocukları ile doluluk kazanılmaya çalışılıyor.
Günümüzde meslek sahibi olmak aç kalmakla veya zor geçinmekle eş değerde tutulunca mesleğe sanata, zanaatkara olan özenme duygusunu da toplum olarak yitirdik.
Bu şehir AHİ şehri kardeşlikle başlaması gereken her işimiz, ne yazık ki fitne, fesat duyguları ile yok edilmektedir. Makam sahipleri zannetmesin ki ,yaptıkları her olumsuz işlerden bu milletin haberi yok. İsteseler de, istemeseler de, el altından yaptıkları her iş, bir şekilde bu şehirde yaşayan insanların ağzına laf, kulağına söz olarak ulaşır ,önemli olan kamunun malını kendi nam hesabına kullanmamaktır.
Gel gör ki iktidarda olmanın iktidarın makamında oturmanın gafletine kapılıp “her ne yaparsam ben haklıyım” demeyi kimse hak etmiyor. Bizler toplumun bir kesimi olarak kendi içimizde çok iyi ekonomistten daha iyi ekonomist olmuş. Globalleşen dünyada zorunlu harcamalarımıza yetişemiyor isek. devletin açıklamalarına verdiği rakamlara göre asgari geçim için gelir elde edemiyor, karanlıklarda bir tutunacak yer arıyor isek. Bunun bu hale gelmesine müsaade edenlerin suçunun olmadığını düşünememek gerçekten bizleri mağdur ediyor. Bizler varız ve geleceğimizden endişe duyuyoruz. Lütfen vatandaş gibi yaşayın onlarla hem hal olun ki sıkıntıları bilip çözüm arayın .Geleceğimiz iyi olsun .