“Latmos’a Rahmet Geldi” adlı oyun Kırşehirliler ile buluştu ve büyük beğeni topladı.

Aydın ilinin AYKARYAY Tiyatro Topluluğu tarafından 15 Şubat 2025 Cumartesi günü saat 19:00’da Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezi’nde ücretsiz olarak Kırşehirliler ile buluştu. Söke’de bulunan Beşparmak Dağları'ndaki Latmos kaya resimlerinin koruma altına alınması amacıyla Hüsnü Ertung'un yazıp yönettiği oyun, “Latmos'a Rahmet Geldi” adlı tiyatro oyunu Kırşehir’de sahnelendi.

Belediye Başkan Vekili Yeter Bodur, Aydın AYKARYAY Tiyatro Topluluğu tarafından sahnelenen; madenlerinin doğal varlıkları ve tarihi dokuyu yok etmesine dikkat çeken oyunun gösterimine katıldı. Kırşehir Belediyesi kültürel etkinlikleri kapsamında ücretsiz olarak sahnelenen oyunda madenlerin doğal varlıkları ve tarihi dokuyu yok etmesine dikkat çekilerek, insan özgürlüğünün de sonlandırılmasına yönelik etkilerine vurgu yapıldı.

Birlik Olunca Güzelliklerin Geleceği Bu Oyun Ile Anlatıldı

Tiyatronun açılış konuşmasında, “Felaketin bir benzeri hatta belki de daha büyüğü Kırşehir’de yaşanmak üzere. Bizler bu felaketi önleme adına elimizden geleni yapıyoruz. Bu konuda hep birlikte çalışarak buna dur diyelim. Kırşehir’de altın madenine hayır diyoruz.” ifadelerine yer verildi.

AYKARYAY tiyatro topluluğu kurucusu Hüsnü Ertung'un yazıp yönettiği oyun insan türünün doğayı kirletme ve tüketme etkilerini sorgularken, Latmos Dağı'nın maden ocakları nedeniyle tehdit altında olduğu dile getirildi.

Birlik Olunca Güzelliklerin Geleceği Bu Oyun Ile Anlatıldı2

Oyunda 28 Ekim 2014 tarihinde meydana gelen Ermenek Maden kazasına da dikkat çekildi. Karaman'ın Ermenek ilçesindeki kömür ocağında mahsur kalan 18 işçiden Tezcan Gökçe'nin anne ve babasının görüntüsü oyun içerisinde sinevizyona yansıtıldı. Anne Gökçe’nin "Oğlum yüzme de bilmezdi, suyun içinde ne yaptı? sözleri salonda defalarca yankılandı. Duygusal anların yaşandığı oyun Kırşehirliler tarafından beğeni topladı.

Birlik Olunca Güzelliklerin Geleceği Bu Oyun Ile Anlatıldı4

Kırşehir’de Tiyatro Festivali Başladı!
Kırşehir’de Tiyatro Festivali Başladı!
İçeriği Görüntüle

Kırşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından organize edilen ve yoğun ilgi gören 15 Kasım – 20 Aralık tarihleri arasında ücretsiz olarak gerçekleştirilen 2. Tiyatro Festivalinin ardından tiyatro gösterimleri hız kesmeden devam ediyor. Gerek Kırşehir’de misafir edilen başka şehirlerin tiyatro gruplarıyla gerekse de Kırşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları tarafından hazırlanan ve sahnelenen oyunlarla farkındalık yaratan Kırşehir Belediyesi, son aylarda Kırşehir kamuoyunu yakından ve derinden etkileyen Kırşehir’deki altın madeni projelerine bir kez daha dikkat çekmek için bu kez bir tiyatro oyunuyla farkındalık yarattı.

Muhabir: Gurbet Erul