Bu aralar yurt dışında yaşıyor, memleketim Kırşehir ve hemşehrilerimden uzaktayım. Kırşehir gündemini de gazetemiz “Kırşehir Çiğdem”in internet sitesinden takip etmeye çalışıyorum.

Bu aralar yurt dışında yaşıyor, memleketim Kırşehir ve hemşehrilerimden uzaktayım. Kırşehir gündemini de gazetemiz “Kırşehir Çiğdem”in internet sitesinden takip etmeye çalışıyorum.
Kırşehir benim gittiğim birkaç ay öncesinden fazla bir değişiklik yok tabi. Ortalık altyapı çalışmaları nedeniyle çamur ve toz. Olacak tabi.
Ama günlerdir kafamda bir soru yumağı dolaşıp duruyor. Cevabını ben biliyorum, ama bilmeyen de yok. Ama bunun önüne geçmek için nedense gereğini yapmıyor.
Devletin malı deniz yemeyene ne denmez. Meclis’te çelme takma oyunları olmasa bizler yani halk, zaman zamanda seçmen vatandaş cambaza bakarak eğleneceğiz.
Ey iktidar partisi AK Parti 15 senedir elbirliği ile devleti soymuşsunuz veya soydurmuşsunuz. En bir, birileri olarak (Vatandaş değil sıradan her hangi bir konuşan nesne) sizlerin düne kadar, milletvekillerinin sınırsız telefon faturalarını vatandaşın sırtına yüklerken, başı boş, kontrolden çıkan bir vekilin ölçüyü kaçırdığından haberiniz şimdi mi oldu?
Peki, daha başka telefon faturalarını halka ciro edenlerden haberinizin olmadığı milletin vekili var mı?
Bırakın utanmazlar bütçeden yemlensin ve yaşamın hevesini doya doya tatsın!
Ha bana sorarsanız hakkım iliğine kadar haram, zehir, zıkkım olsun başka ne diyeyim vatandaş olarak, eğer gören varsa.
Milletvekilleri vatandaşla irtibatlı olacak, benim parasını verdiğim telefon konuşmalarıyla ve problemleri anında halledecekmiş ve onun için belli bir meblağa kadar bedava konuşma hakkı tanınmış, bazı meclis üyelerine bunun ki biraz daha yüksekmiş ve CHP´li milletvekili hatun da ipin ucunu biraz kaçırmış, biraz değil bayağı kaçırmış.
Bunu seçim propagandası için kullananlara sorarım, herkes açıklasın ki kirlenmiş sistemin pis lekelerini biz de görelim. Bu yasayı kim çıkardı ve maksat ne idi ve şimdi ne oldu?
Daha başka bir gerçek, bizzat ben kendim defalarca aradım ve Kırşehir Milletvekilimiz Sayın Mikail Arslan beye bir sefer ulaşıp konuşabildim. Arayın bakalım milletvekillerinizi ulaşabilecekmişsiniz. Cevap vermemekte onlar da haklı.
Neden mi?
Çünkü her arayanların yüzde 80´ni çocuklarına iş arayanlar. Vekilin iş yeri yok ki her arayana iş versin. Vatandaşa istihdam yaratacak paralar milletvekilinin lüksüne harcanıyor. Şimdi bu harcamaya yeni vekillerin masrafları da eklenecek.
Bir de aklımın almadığı çok önemli bir yasadan hiç bahsedilmiyor. Hani sayın Cumhurbaşkanımız sık sık söylüyordu, “Meclis’ten geçerse idamı onaylarım ha” diyordu, ne oldu da bu sözler bir daha telaffuz edilmedi veya edilmiyor?
Yeni anayasa torbasına emeklilere ait hiç bir iyileştirme veya emekliler yararına tek kelime geçmiyor. Tabi onlar emekli, aklı da ermez zaten. Ya damadın ya da gelinin emrinde, belki adam ihtiyacını da söylemekten korkuyor, kim bilir belki de öyledir. Sonra kimin yanında ise onun dediği oluyor, yani emeklilere bakan kimseyi, damat veya gelin, onların gönlünü hoş edecek icraatları dillendir gerisi teferruat.
Gündeme oturan yeni veya değiştirilmek istenen anayasa değişikliği ile “hayır” ve “evet” oylaması için referanduma gidilmesi.
Peki, bu oylamada ne çıkar, şuan belli değil. Ama “hayır” çıkarsa ne olur, veya “evet” çıkarsa ne olur halk bu konudan bihaber.
Şimdiye kadar hele son on beş sene içerisinde her dediğini yapan AK Parti hükümeti neden anayasayı değiştirmek istiyor? Bunu iyi pazarlar ve halka anlatırsa belki “evet” oyu çıkarabilir. ’Hayırcı”larda neden “hayır” demesi gerektiğini geçerli ve inandırıcı gerekçeler sürerek halka anlatırsa istenilen değişikliği önleyebilirler.
Yalnız bu süreç içerisinde gerek politikacıların ve gerekse halkın çok dikkatli olması lazım, Allah korusun herhangi bir iç karışıklığında meydana gelebilecek tahribatı düşünmek bile istemiyorum.
Hayırlısı, bekleyip görelim halk ne ve nasıl düşünüyor.