Son saatlerini yaşadığımız 2020 yılı koronavirüsü ile gelmişti ve virüsü bitirmeden gidiyor.
Uzak doğuda ortaya çıkan ve kısa sürede tüm dünyayı etkisi altına alan bulaşıcı ve ölümcül hastalık insanlığın yaşamını değiştirdi. Devletlerin ekonomilerini bitirdi, iktidarların beceriksizliklerini ortaya çıkardı.
Neler görmedik ki!
Müthiş bir yıl oldu, hiç sevilmedi.
Üretimi olumsuz etkiledi, Eğitimi etkiledi, okuma yazma öğrenmeyi bile geriye bıraktırdı. Devletlerin ve ailelerin ekonomisine acımasız davrandı, birçok insanı aşından işinden etti. Nişan düğün yapacak olanların aşklarını bile ertelemeden geri kalmadı. İnsanları zengin fakir diye ayırmadan çaresizliği ve yaşamın en acı yanını ölümü tattırdı. Paranın, şöhretin ve servetin işe yaramadığını, bilimin çaresizliğini gösterdi. Milletine dört maskeyi dağıtamayanları, yıllarca vergisini ödeyerek devlete gelir sağlayan halkına bir gün bile bakamayan yöneticileri, ilkeleri ile değil de duyguları ile siyaset yapanları tanıttı.
Hayat pahalılığının hiç olmadığı kadar yükseldiğini, işsizliğin arttığını, milli paramızın değer kaybını, yoksulun daha da yoksullaştığını, sosyal ilişkilerin ortadan kalktığını maalesef 2020 yılı gösterdi.
Tüm bunların yanı sıra yasaklarla birlikte, hayat eve sığar diyerek dört duvar arasında yaşamayı öğretti. Yürekleri insan sevgisiyle dolu sağlık çalışanlarımızın zor şartlar altında özverili çalışmalarının neticesinde neleri başarabileceklerini öğretti.
2020 yılı meydana getirdiği tahribatla kolay kolay unutulmayacak bir yıl oldu ama beraberinde getirdiği sorunlarını da 2021 yılına devretti.
Yeni yılınız kutlu olsun, tüm milletimize umutlu yaşam diliyorum.