Kültür, ekonomi, siyaset diyoruz, duygu ve düşüncelerimizi yazıp çiziyoruz ama bu hayatın içinde toplumsal duygularımıza yön veren futbol da var elbette. Beğenimi kazanan bir renk lacivert’i onunla birlikte özdeşleşen ve güzel bir görünüm sergileyen sarı ile yan yana getirdiğimizde Sarı-Lacivert olur ki bu da Fenerbahçe’nin renkleridir ve onun zenginlikleri olarak algılanır. Anadolu’nun eski ve zengin kulübüdür Fenerbahçe…
2019 -2020 futbol sezonunun ikinci yarı maçları oynanmakta, en son İstanbul Kadıköy de oynanan derbi de, çok çalışan ve iyi oynayan kazandı. Bu sezonda maalesef Fenerbahçeli taraftar yine aradığını bulamadı. Çünkü başarıdan yoksun bir süreç geçti gidiyor. Düşünüyorum da, geçtiğimiz dönemde çok kötü bir sezon yaşanmıştı, bu sezon farklı bir Fenerbahçe olacak farklı bir futbol ortaya konulacaktı ama pek öyle olmadı. Deplasmanlarda ortaya konulan vasat futbol, yıllar sonra da olsa Kadıköy`de de sergilenmeye başlandı ve sonuç kocaman bir hüsran…
Teknik adam olarak, Ersun Yanal Fenerbahçe takımını şampiyon yapmaya yetersiz sanki. Ayrıca futbolcu transferi politikası da doğru olmayınca ortaya çıkan sonuç da takıma gönül veren toplumu mutlu etmeye yetmediğini cümle alem görüyor biliyor.
Fenerbahçe futbol takımı son haftalarda, Ankaragücü’ne puan kaybediyor, Alanyaspor’a puan kaybediyor, Trabzon spora puan kaybediyor, Galatasaray’a puan kaybediyor eeee! Görevini yapamayan bir başkan ve yönetimi, yetersiz teknik adam, vasatın altında kaleci, defans bozuk, orta saha uyumsuz, forvetler bir var bir yok bu takım nasıl şampiyon olacak ki!
Geçtiğimiz sezon, Fenerbahçe futbol takımını tanıyan, futbolcuları bire bir bilen teknik adamın gönderilerek, yerine getirilen yabancı teknik adamın ve ekibinin, takıma bir şeyler katmadığı gibi, üstelik oynatılan vasat futbola bir sezon boyunca tahammül edilmesi de ümitsiz bir vakıa olarak ortada durmaktadır demiştik. Bu sezon da farklı bir yaklaşım olmadı.
Fenerbahçe futbol takımının lig ve kupa maçlarını televizyon ekranlarından çoğu zaman izleme olanağı buldum. Dünyanın dört bir köşesinden büyük paralar ödenerek getirilen futbolcuların takıma kazandırıldığı kesin, ancak doğru yapılamayan işler nedeniyle takım zayıf kadrolu bir görüntü sergilemekten kurtulamıyor.
Sezon başında yerli ve yabancı futbolcuları izleyip öneride bulunan ve takıma kazandıran yöneticiler ve teknik görevliler, yıllar sonra ezeli rakibine 1-3 yenilen takımın tel tel dökülen halini görünce acaba ne düşünüyorlardır diye sormaktan da edemiyorum.
Tabi ki, yönetimin ve teknik heyetin sezon başında yaptığı hatalı transferlerle Fenerbahçe futbol takımının bu günkü hale getirilmesinin sağlandığı kesin. Oluşturulan çarpık kadro ile hem kulüp, hem de yönetim kendini yıprattı. Takım’da öyle kötü bir futbolcu portföyü var ki, tecrübeli olduğu iddia edilen Ersun Yanal ve ekibi bile bu işin içinden çıkamaz hale geldi. Şimdi söz sırası artık başkan ve onun yönetiminde, ya bu işi yapamıyoruz diye bırakmalılar, ya da doğru yol ve yöntemi bulmalıdırlar.