Kırşehir Cumhuriyet tarihinin bir dönemin daha yerel seçimini yapacak. ALLAHIM hayırlı eylesin. Kırşehir belki birileri için önemsiz, değersiz olabilir fakat benim için, benim gibi düşünenler için bu topraklar ve yaşanmışları bizler için önemli.
Kırşehir her dönem kendi içinden seçtiği söz sahibi yaptığı kişilerden ihanet görmüştür. “Ben bilirim, benim üzerime kimse laf söyleyemez” düşüncesi bu ile çok büyük zararlar vermiş , kolu kanadı budanmıştır .
Konsorsiyum halinde başlayan ilin kalkınmasına devletin kazanmasına vesile olacak çok ortaklı müesseseler başta olmak üzere idarecilerimizin, siyasilerimizin egosu yüzünden ve hatta ihaneti bu müesseselerin kapanmasına, hatta yok olmasına ve birçok insanın emeklerinin çalınmasına vesileler olmuştur.
İstişareden uzak kalınması ve “çok yaşa padişahım” düşüncesi küçük menfaatlere ilimizin büyük kayıplar yaşanmasının önüne geçilememiştir.
Devlet yatırımları ile çok güzel işler yapılırken siyasetin arka bahçesi gibi kullanılan yatırımlar bütün Türkiye’de olduğu gibi ilimizde de özelleştirmeden kurtulamamış devlet ve siyasi kararlarla satışı gerçekleşmiş il olarak hep kaybetmişiz. Bu sözüm ilimizin en büyük devlet yatırımı olan, daha sonra özelleşen fabrikamızın bir dönemini kapsar özellikle belirtmek isterim. İnşallah son aylarda yaşanan ekonomik sıkıntıdan da bu fabrikamız sağlam çıkarda yıllardır yaşadığımız güzelliklere gölge düşmez.
Bizler şehrimize yerel yöneticiler seçeceğiz. Onların cesaretli olmalarını istemek hakkımızdır. “Her şey Kırşehir” için düşüncesinde olan kim varsa hep yanında olmamız gerektiğine inanan birisi olarak ilimizin kalkınması için başta organize sanayimizin genişlemesi ve büyük parsellerin oluşmasının sağlanması.
Demir yolunun yapılması.
Çevre yolunun, Sarıyahşi Kırşehir Tuzköy Hava Alanı Yolunun bitirilmesi.
Kırşehir-Aksaray yolunun çift yol olması.
Şehir içerisinde olan mandıraların bir alanda toplanması bio gaz santralinin yapılıp hizmete girmesi.
Şehir içi trafiğin rahatlaması için çalışmalar yapılması yeni yerleşim ve ticari alanlar oluşturulması.
Üniversitemiz ilimiz için olmazsa, olmazımız her konuda il idarecileri üniversitemizle iş birliği içinde olmalı.
Tarım bu ilin olmazsa olmazı yeniden kârlı kazancı bol ürün yetiştiriciliğine pilot bölgeler oluşturarak katılmalıyız. Biz de il olarak bir Eskişehir gibi öğrenci kenti olabilmemiz için yerel yöneticilerimize büyük işler düşmektedir. Öğrencilerin şehir merkezine kampüse ulaşımı kısa süreli gerekirse bedava ya yakın bir ücretle taşıma olmalı. Üniversite ulaşım yolları başta olmak üzere çevresi ilimize yakışır hale getirecek projeler hazırlanıp acilen ivedilikle yapımı gerçekleşmeli. Ahi Evran Üniversitesi’ni kazanan ekonomik durumu zayıf olan öğrencilerin il olarak burslarla desteklemek için zengin hayır sahiplerinden burs temin edilip bu çocuklara verilmesi sağlanmalı. Öğrenci kenti olabilmemiz için belediye sosyal tesisler dahil bütün alanlarda bil hassa KYK’ larda tüketim bedelleri çok hesaplı olmalı, bu sorumluluğa esnafta katkı sunmalı, yatırım için gelen insanlarımıza organize müdürlüğünün üniversite temsilcisinin de içinde olduğu il sorumluluğunda bir yatırım daire başkanlığımız olmalı.
İlimiz işyeri kiralarının afaki seviyede olması sebebi ile AVM merkezlerinin yapımı için seçilmişlerimizin seçilecek belediye başkanımızın büyük çabası ve fedakar tutumunun olması gerekir, kültürel kutlamalarda ilimizin menfaati ön plana çıkartılmalı bu kutlamalar siyasi arenaya döndürülmeden ilimizin kazançlı çıkması sağlanacak fikirler ve ihtiyaçlar ön planda tutulmalıdır.
Bizler ilimize yapılacak planlanacak her güzel işi takdir etmek mecburiyetindeyiz. Bu il kalkındıkça güzelleştikçe gelecek olan neslimize daha çok imkânlar oluşması kaçınılmaz olacaktır. Göç veren değil göç alan bir il olmak bu ilde yaşayan bence her kesin arzusudur 30 Mart 2019 yerel seçimler ilimize insanımıza yatırımcılarımıza fert, fert her Aileye hayırlar getirsin beklentilerimizin gerçekleşmesi dileği ile KIRŞEHİRİMİZ kazansın.