Her canlı doğar ve ölür kimisinin ömrü uzun kimisinin ömrü kısa olur kimisinin hastalıklarla başlayan ömrü hastalıklarla son bulur. Kimisi de hastalık nedir bilmez.

Her canlı doğar ve ölür kimisinin ömrü uzun kimisinin ömrü kısa olur kimisinin hastalıklarla başlayan ömrü hastalıklarla son bulur. Kimisi de hastalık nedir bilmez. İşte böyle bir ömür Rabbim herkese sağlık, sıhhat ve hayırlı ömürler versin .
Şu kısacık film şeridi gibi olan ömrümüzü birilerine şirin gözükmek adına takla, parende, amuda kalkarak, yalayarak geçirmek belki dünyada birilerini memnun eder .
Ebedi hayatta sana ne makamın, ne malın, ne evladın, ailen yardımcı olamaz. Varsa imanın seni kurtarır.
Neyse bunları anlatarak birilerinin işine karışmayalım, herkes kendi işini yapsa. İşe göre adam değil de, adama göre iş bulunmaya çalışılmasa ne güzel olurdu benim şehrim ülkem.
Bakıyorsunuz insandan yetenek akıyor ama işsiz bakıyorsunuz bir b...k bilmez, yaramaz. Adam getirildiği makamda seni beğenmiyor, birilerinin yalamacısı olmuş.
Oh ne rahat!
Devletin elinden de tutunca gelsin şaşalı lüks hayat!
Ha işe gitmene de lüzum yok! Yazdırırsın bir geçici görev seni kimse aramaz, sormaz sen sadece ay sonu maaş almak için bankamatik denilen çağımızın yeniliği makineye uğrar ve emek vermeden kazandığın maaşını alırsın onu da çoluğuna çocuğuna yedirirsin.
Kırşehir’de böyle nice bankamatik memurlarının olduğunu herkes biliyor. Ama buna haksız maaş ödeyenler ne vicdan azabı çekerler, ne de her ay çalışmış, alnı terlemiş gibi bankamatiğe uğrama zahmetinde bulunarak binlerce lirayı cebine indirenler ve bununla geçinenler gerçekten vicdanen rahatlar mı?
Şimdi ben ya da sizler herhangi bir resmi kuruma yazılı ya da şifahi olarak başvuruda bulunsam ve desem ki “kurumunuzda kaç ta daireye gelmeden her maaş alan bankamatik memuru var?
Verecekleri cevabı şimdiden duyar gibiyim.
“Efendim personel mesai giriş ve çıkışları birim amirlerince düzenli olarak takip edilmekte olup, önergede bahsedilen iddialar gerçeği yansıtmamaktadır. Konu edildiği üzere işyerine gitmeden ya da birkaç gün işe giderek maaş alan personelimiz bulunmamaktadır. Müdürlüğümüzde ya Belediyemizde bankamatik personel bulunmamaktadır. Ya da ‘bankamatik memuru’ ifadesinden ne kast edildiği anlaşılamadığından yanıt verilememiştir.”
Yani hiçbir kuruluş “bankamatik memuru çalışıyor, ya da çalıştırıyoruz” demez. Çünkü o bankamatik memurlarının arkasında siyasetçiler var. Eee siyasetçilerin dediği her şey anında oluyorsa kim ne der? Kim nasıl ses çıkarır ki!
Rahatsalar ne diyeyim pazarları açık olsun!
Hani 15 Temmuz’da ülkemde, vatanımda şerefsizce bir şeyler olmuştu. Şerefsiz müttefiklerimiz ve onun yalamaları bir haltlar karıştırmıştı. Ekonomi başta olmak üzere her şey alt üst oldu ülke güvenliği savunmasız kaldı. Ege’de Yunanlılar kendi başına bir haltlar karıştırarak Ege Denizini işgal etmeye çalışıyor. Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Rumlarla bir devlet olmak için anlaşma zemini arayışı içine giriyor. Güneydoğuda her gün bir ilimizde bombalar patlatılıp savunmasız insanlar başta olmak üzere askerimiz, polislerimiz katlediliyor, devletimiz savunmasız istihbaratsız bırakılıyor.
Ülkemin geleceğinde pırlanta gibi akıllı zeki çocukların girebildiği askeri okullarımız kapatılıyor. Neler oluyor, kim bunlara dur diyecek anlamıyorum.
Akşamdan sabaha kadar bütün basında kendi içimizdeki olan olumsuzlukları konuşabiliyoruz. Devlet kademelerine yapılan operasyonlardan rahatlıkla reyting yapma adına haberler yapabiliyoruz da nedense eleştirilerimizi yapmakta zorlanıyoruz.
Kimse “ayranım ekşi” demiyor diyene de hemen tavır alınıyor.
Ülkemde seksenli yıllarda PKK denilen laneti büyüten ve bu duruma gelmesini sağlayan ABD ve onun köpekleri değil miydi? 40 yıldır ülkemi, devletimi kemiren lanetler, şerefsizler, kanı bozuklar bu belanın üzerimizden kalkmaması adına, akla mantığa sığmayacak eylemler yaparak ülkemi zora sokmadılar mı?
Şimdi aynı senaryoların başka versiyonunu oynayarak ülkemi cadı kazanına çevirmek isteyen kanı bozuk şerefsizler bunu başaramayacaklar. Bizler hükümetten isteklerimizin çözümünü beklerken, yapılan her türlü operasyonlarda insanların onurunu kırarak, onları yargılamadan suçlu ilan edilmemesi gerekir.
Hainliği hiç bir şekilde affetmem. Benim yazdıklarım ülkemde kardeş kavgası çıkarmak isteyenlere alet olmayalım. Onların oyununa gelip vatanımı Irak ve Suriye gibi iç savaşa sürüklemek isteyenlere fırsat vermelim. Dış güçlerin ve emperyalistlerin içine çekmek istediği tuzaklara düşmeyelim. Dünyanın diğer ülkelerinde olan katliamlarla yaşanmaz olmasına müsaade etmeyelim.
630 sene dünyaya hükmeden, medeniyet götüren, ecdadımın insanlara davranışı nasıldı bunu tarihçiler çok iyi bilirler. Bizim anlatmak istediğimiz neden ülkemde ve diğer Müslüman ülkelerde yaşananlar Hıristiyan, Musevi, Katolik anlayışa sahip ülkelerde yaşanmaz?
Dünyayı sömüren bütün dünyada yaşanan olumsuzluklardan faydalanan ülkelerde insanlar birbirini boğazlamaz, öldürmez bütün bu olumsuzluklar beni hayatımı etkiliyor. Ben de diyorum ki ben yoruldum hayat düşünmekten, haksızlıklardan, adam kayırmalardan, hak etmeyenlere verilen değerlerden kocaman, kocaman adamların birbirini alaşağı etmek isterken onlarca ölen şehit olan haksızlığa uğrayan insanları görmekten…