Kırşehir'imize yapılan çok güzel işlerde var taahhüt edilen yapılacak işlerde var. Bunun yanı sıra yapılmasını istediğimiz ve ilimizin kangren olmuş sorunlarını benim gibi yazılı görsel ve basında gündeme getiren çok arkadaşlar oldu.

Kırşehir'imize yapılan çok güzel işlerde var taahhüt edilen yapılacak işlerde var. Bunun yanı sıra yapılmasını istediğimiz ve ilimizin kangren olmuş sorunlarını benim gibi yazılı görsel ve basında gündeme getiren çok arkadaşlar oldu. Bu konuyu en iyi bilen de, çözecek olan da Sayın Belediye Başkanımız Yaşar Bahçeci’dir.
Büyüyen şehrimizin büyüyen sorunu olan TRAFİK sorunu gerek akşam saatlerinde, gerekse sabahın erken saatinde, özel günlerde, cenaze olduğu zamanlar sıkışan akmayarak çile haline geldi. Sorumsuzca yol üzerine park eden araçlar, yazılan cezalar, çekilen fotoğraflar, akabinde ödenecek ceza makbuzları...
Park edilen yerde faaliyet gösteren esnafın arcından indireceği veya yükleyeceği malzeme için yer bulamayıp ikinci parkta durması, akabinde sıkışan trafik ve sonu ceza ile biten bir sürü gün. Cezalar yüzünden hem maddi, hem de manevi kayba uğrayan onlarca vatandaş...
Bunların tamamının sona ermesi için Trafik Komisyonunda alınacak kararlar ve düzenlenecek ilimizin trafik sorunu çok mu zor ?
Aslında hayır, ama ne hikmetse ateş topu gibi her yetkilinin elinde tutmaya çekinip biri birinin üzerine atması sonucunda sorun yumağına dönen ilimizin trafik sorunu halen büyümeye devam etmektedir.
Sayın Belediye Başkanım Yaşar Bahçeci, siz de bu kentin yaşanılabilir olması için büyük uğraşlar veriyorsunuz ve mühendis unvanınız var. Sizin yanınızda parlamentoya bu il iki vekili de sizin partinizden seçti. Şimdi kaybedecek ne zamanımız var nede vakit var. Cenazenin bekletilmediği gibi sizin de bu konunun halledilmesi için bir an önce düğmeye basmanız kurumları kuruluşları harekete geçirmeniz gerekir.
En büyük kıymette nimette Sayın Milletvekili Mikail Arslan’ın geçmişten gelen çok güzel tecrübeleri olduğunu biliyorum. Hazırlanıp ne yazık ki hayata geçirilemeyen ilimizin trafik sorunu projesinin de olduğunu biliyorum. Bunlar geçmişte yapılması gereken projelerdi. Yapılamamış olabilir. Şimdi çok bir şey kaybedilmiş sayılmayız. Sizler bu konunun çözümü için yapmanız gerekeni yapın.
Dünyanın çeşitli ülkelerinde bulunan ilere ziyaretleriniz oluyor, onlar bu konuyu nasıl çözmüşlerse sizlerin de bu sorunu çözeceğinize gönülden inanıyorum.
İlimiz merkez nüfusu yüz 20 bini geçti. Bununla beraber ilimize çeşitli nedenlerle gelen insan ve araç sayısı da bir hayli fazla. Araç sayımızda elli binin üzerinde. Otopark sorununun olması, ulaşımda şehir içerisinde kullanacağımız yolların dar olması ve dar alana sıkışan şehir merkezi. Şehir merkezinde bulvarların ve dar olan yolların haricinde şehrin giriş çıkışında kullanılacak yolun çok kısıtlı olması da cabası.
Çalışan kesimin, esnafın ve genelde emtia satanların çalışacağı mekana gelirken araçları ile gelmesi bütün bu sorunların tuzu biberi. Sıkışan trafiğe neden olan cadde kenarlarına yapılan uzun süreli araç parkları ve bu parkların otoparklara yönlendirilmemesi.
Ben bir kez daha bu kangren olan ve şehrimin bence büyük sorunu olan TRAFİK sorununu bütün kamuoyu ile paylaşarak ilimin Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci’den ilim adına isterken sizlerle de paylaştım. Bakalım, bekleyelim, görelim, ilimizin sorununu çözümü için sayın Belediye Başkanından isteğimiz gündeme gelecek mi trafik sorunumuz çözülecek mi?