Venezuela’ya ABD tarafından gerçekleştirilen saldırının açık bir işgal girişimi olduğunu ifade eden Sol Parti Kırşehir İl Başkanı Şakir Şenol, Venezuela’ya yapılan saldırıyı lanetlediğini belirtti. Başkan Şenol, açıklamasında ABD’nin Latin Amerika halklarına karşı emperyalist bir saldırı dalgası başlattığını ve Venezuela’nın doğal kaynakları üzerindeki egemenliğini ortadan kaldırmayı hedeflediğine dikkat çekti.

Şakir Şenol, ABD’nin “uyuşturucuyla mücadele” ve “demokrasi” söylemlerini bir bahane olarak kullandığını, bu söylemlerin ardında Venezuela’nın bağımsızlığını ve sosyalist kazanımlarını yok etmeye yönelik açık bir işgal girişimi bulunduğunu ifade etti.

Sahte Plaka ile Yakalanan Sürücüye 74 Bin Lira Ceza
Sahte Plaka ile Yakalanan Sürücüye 74 Bin Lira Ceza
İçeriği Görüntüle

“Venezuela'ya yönelik saldırıyı lanetliyoruz”

Sol Parti Kırşehir İl Başkanı Şakir Şenol, “ABD emperyalizmi "uyuşturucuyla mücadele" ve "demokrasi" yalanlarıyla başlattığı ablukayı askeri bir saldırganlığa dönüştürdü. Latin Amerika halklarının baş düşmanı ABD emperyalizmi içine girdiği bunalımı aşabilmek için tüm kıta halklarını hedef alan yeni bir saldın dalgasını başlatıyor.” dedi.

“Latin Amerika’yı Yeniden Arka Bahçeye Çevirmek İstiyorlar”

Başkan Şenol, “ABD emperyalizmi Venezuela halkının petrol olmak üzere doğal kaynaklar üzerindeki egemenliğine son vermeyi hedefliyor. Bu açık bir işgal girişimidir! Bu işgalle bağımsızlık ve sosyalizm doğrultusunda atılmış tüm adımları geri döndürmek ve Latin Amerika'yı yeniden emperyalizmin arka bahçesi haline getirmek amaçlanıyor.” İfadelerini kullandı.

Sol Parti olarak Venezuela'ya yönelik saldırıyı lanetlediklerini söyleyen Başkan Şenol, “Venezuela halkının emperyalizme karşı onurlu mücadelesinin parçası olacağız! Şimdi her yerde "iki...üç... daha fazla" çağrısıyla tüm sokakları Yankee Go Home sesleri ile çınlatma zamanı!” diye açıklamasına son verdi.

Muhabir: Gurbet Erul