Kırşehir’de düzenlenen 1 Mayıs İşçi Bayramı kortej yürüyüşünde Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Şeref Baran Genç, Çiğdem Gazetesi’ne yaptığı açıklamada işçi hakları ve gelir adaletsizliği konularına dikkat çekti.

Servis Kazası: 6 Kişi Yaralandı
Servis Kazası: 6 Kişi Yaralandı
İçeriği Görüntüle

Başkan Genç, her zaman işçilerin yanında olacaklarını belirterek Türkiye’deki ücret dengesizliğini şu sözlerle dile getirdi: “Maalesef Türkiye’de 28 bin lira asgari ücretle geçinmeye çalışanlarla 28 bin liralık gömlek giyenler arasındaki savaşın adaletsizliğini vurgulamak için buradayız. Bir tanesi bir ay boyunca 28 bin liraya geçinmeye çalışıyor, bir tanesi bir gömleğe 28 bin lira verebiliyor. Dolayısıyla bu ücret dengesizliği düzelene kadar bu alanları bırakmayacak Cumhuriyet Halk Partisi. Bugün de onun için buradayız.”

Başkan Genç’in açıklamaları, ekonomik eşitsizliklere karşı verilen mücadelenin altını çizerken, CHP’nin işçi hakları konusunda kararlı duruşunu bir kez daha ortaya koydu.

Muhabir: Ayşe Hilal Deliorman