Memleket Partisi Kırşehir İl Başkanı Gülay Baltalık, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 105. yılı dolayısıyla yayımladığı mesajda, Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği bu özel günün anlamına dikkat çekti.

Memleket Partisi (MP) Kırşehir İl Başkanı Gülay Baltalık, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 105. yılı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. Baltalık, açıklamasında Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının, milli iradenin ve bağımsızlığın simgesi olduğunu vurguladı.

“23 Nisan, Egemenliğimizin İlan Edildiği Tarihtir”

Gülay Baltalık mesajında, 23 Nisan 1920’nin Türkiye Cumhuriyeti açısından tarihi bir dönüm noktası olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı:

“23 Nisan 1920, milletimizin iradesini temsil eden Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açıldığı, ulusal egemenliğimizin ilan edildiği gündür. Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bu önemli günü çocuklara armağan etmesi, gelecek kuşaklara olan güveninin en güzel göstergesidir.”

Erkılınç: Medya Haksız Suçlamalara İzin Vermemeli Erkılınç: Medya Haksız Suçlamalara İzin Vermemeli

“Aydınlık Türkiye, Çocuklarımızın Omuzlarında Yükselecek”

Mesajında Cumhuriyetin temel değerlerine de vurgu yapan Baltalık, çocukların geleceği için mücadele edilmesi gerektiğini dile getirdi:

“Cumhuriyetimizin temellerini atan bu büyük miras, çocuklarımızın omuzlarında yükselecek; barış, adalet ve özgürlük içinde bir Türkiye hayalini birlikte yaşatacağız. Bugün bize düşen görev; çocuklarımızın daha aydınlık bir geleceğe ulaşabilmesi için mücadele etmek, Atatürk ilke ve devrimlerini kararlılıkla savunmaktır.”

“Milletimizin Bayramını Kutluyoruz”

Gülay Baltalık, sözlerini Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını anarak tamamladı:

“Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bağımsızlık mücadelemizin tüm kahramanlarını rahmet ve minnetle anıyor; tüm çocuklarımızın ve milletimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı yürekten kutluyorum.”

Muhabir: Gurbet Erul