yallı duran 2015 copy

Şehrimiz İkizarası’ndan Özbağ’a kadar olan bağ ve bahçelerin sorumlusu Yallı Duran, 2016 yılı sezonunu Hıdrellez’in ardından açtı.
Mavi bisikletli, siyah poşetli, beyaz şapkalı, bu semtlerin koruması, bahçe sahiplerinin çok sevip desteklediği bizim Yalı Duran, öğleden sonraları hangi bahçede baca tüterse soluğu orada almaktan geri kalmaz.
Eli cebine gitmeyen bahçe sahiplerinden bazıları bir kolaya bir parsel yer bellettikleri Yallı Duran, “Benim hakkımı yiyenler onmuyor. Halbuki beni destekleseler, görüp gözetseler bir kolaya beni muhtaç etmeseler onlar da kârlı çıkarlardı. Güz gelince bakalım bahçelerinde neler olacak?” diyor.
Yallı Duran, eski Hıdrellezleri anlatırken, “Biz Çaydeğirmeni’nde, Karabacak’ta, İkizarası’nda eskiden ne Hıdrellezler görüp yaşamıştık. Buralardaki bahçelerde öyle cevizler, elmalar, ayvalar olurdu ki kafam gibi. Yemeye doyulmazdı. Şimdi ne Hıdrellez kutlanıyor, ne de doğru dürüst meyve oluyor. Ben de şimdi ara sıra mangal yakıp beni davet edecekleri bekliyorum” dedi.
Ey bahçe sahipleri uyarması benden!
Gelin şu Yallı Duran’ı şimdiden 3-5 liralık kolaya mahkûm etmeyin. Onu ara sıra görün, gözetin. Şimdi yaktığınız mangalların kokusu bir gün çıkar!            * ŞEVKET GÜNER