Bugünlerde Karabacak’a flamingoya benzeyen göçmen kuşları akın etmiş.
Mahallenin bu kuşlara ilgi göstermesi muhtar adayı olan “Yallı Duran”ı rahatsız etmiş olmalı ki, “Göçmen kuşlardan dost mu olur, yazın gelir kışın gider. Ama ben hep buradayım, mahalleli düşünsün” demiş.
Soluğu Diş Hekimi Abdullah Çelik’in yanında alan ve 2,5 litrelik kola içip ve bir büyük kek yedikten sonra kendine gelen “Yallı Duran” meğerse bizim Dr. Uğur Gönül’e bileniyormuş.
Dökülen ve kırılan dişlerini aylardır bir türlü yapamayan Abdullah Çelik’ten, yaklaşan yerel seçimler öncesi dişinin yapılacağı sözünü alan “Yallı Duran” biraz keyiflense de sıkıntılı olduğu her halinden belliydi.
Malumunuz 31 Mart yerel seçimlerinde muhtarlığa aday olan “Yallı Duran” kendisine oy vereceğini ve açıktan destekleyeceğini ilân eden Dr. Uğur Gönül’ün, Bekir Kendirli’nin aday olması ile her an çark edebileceğinden endişe ediyormuş.
“Yallı Duran” gazetemiz aracılığı ile Dr. Uğur Gönül’e çağrıda bulunuyor ve uyarıyor:
“Doktorum ayağını denk al! Ben son yıllarda hep senin yanında oldum. Bahçeyin bekçiliğini, senin de korumalığını yaptım. Odununu parasız kırdım, meyvelerini tek tek elimle yoldum, kasaladım. Ne için? Bana ‘muhtar adayı ol, açıktan sana destek olup, çalışacağım!’ dedin. Şimdi duyumlar alıyorum. Karabacağa aylardır, yıllardır uğramayan Bekir Kendirli de benim karşıma çıkıp, muhtar adayı olmuş. Eğer Uğur Bey beni yarı yolda bırakır, onu desteklerse neler yapacağımı çok iyi bilir. Bahçenin duvarını istersen 5 metre yaptır, gereğini yaparım. Ben göçmen kuşlarına benzemem, her gün bir yere gidip konmam. Ben bu mahallenin demirbaşıyım. Benim sorumlu olduğum büyük bir mahalle var ve buranın bağ ve bahçeleri var. Sakın Uğur Bey, bir kolayı ve oyu benden esirgemesin. Yoksa 31 Mart akşamı sandıktan çıkamazsam, neler olacağını iyi düşünsün!”
*ŞEVKET GÜNER