Şehrimizin eski tanınmış ailelerinden, Yenice Mahallesi’nden “Tatar Hüseyin” olarak tanınan, uzun boylu, giyimiyle, kuşamıyla Kırşehir’in örnek gösterilen, Kırşehir eski valilerinin şoförlüğünü yapan Hüseyin Saray’a zamanın Valisinin tulum diktirip giydirmesi Kırşehir’de günlerce konuşulmuştu.
1964-1966 yılları arasında Kırşehir Valiliği yapan Sedat Kirtetepe bir gün makam aracıyla bir köye gider. Şoförü Tatar Hüseyin arabadan inip aracın önünden geçip, Vali Sedat Kirtetepe’nin kapısını açmaya çalışırken, Valiyi karşılamaya gelen köylüler sırayla Şoför Tatar Hüseyin’i Vali sanarak “Hoş geldin Sayın Valim, hoş geldin Sayın Valim!” demeye başlamışlar. 
Şoför Tatar Hüseyin Saray da “Ben Vali değilim” dese de Vali Sedat Kirtetepe, bu duruma içerlemiş. 
Vali köylülerle sohbetler yapıp, istek ve taleplerini dinleyip Kırşehir’e dönerken, Şoförü Tatar Hüseyin’e “Hüseyin Efendi, bu kıyafetinle aracımız arıza yapsa tamir edebilir misin?” diye sorar.
Buna Tatar Hüseyin “Haklısın Sayın Valim” diye karşılık vermiş.
Vali Sedat Kirtepe, “Öyle ise Hüseyin Efendi, ben bizim Hususi Muhasebe Müdürüne söyleyeyim sana bir tulum diktirsinler. Bundan sonra tulum elbise ile aracı kullan!” demiş.
Tatar Hüseyin, “Siz bilirsiniz Sayın Valim. Benim devletimin ve Kırşehirimin temsilcisi Valimizin şoförü olarak pırıl pırıl giyinmek görevimdir. Zaten siz deseniz de demeseniz de ben Kırşehir’de hep böyle giyinen bir insanım” demiş.
Daha sonra Vali Sedat Kirtetepe Kırşehir’den ayrıldıktan sonra yerine gelen Vali Namık Sezgin, tulumla araç kullanan Şoför Tatar Hüseyin’e “Böyle giyinmek olmaz. Devlet memuru nasıl giyiniyorsa sen de öyle giy” diyerek eski kıyafetine geri dönmesini sağlamıştı.
Bugün aramızda olmayan o valiler ile şoför Tatar Hüseyin Saray’a Allah’tan rahmet diliyoruz. 
    *ŞEVKET GÜNER