18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 100’üncü yıldönümü bütün Türkiye’de olduğu gibi Kırşehir’de de coşkuyla kutlandı.

Ancak bazı illerdeki törenlerde istenmeyen görüntüler yaşandı.
İzmir Valisi Mustafa Toprak, törenler sırasında yaptığı konuşmada, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün adını anmadan konuşmasını bitirmesi üzerine törene katılanları çileden çıkarmış olmalı ki bir kadın “Sayın Vali böyle bir günde, böyle bir törende Atatürk’ü neden anmadınız? Neden ağzınıza almadınız?” sözlerine Vali, kendisini kadına anlatmaya çalıştı, ama ikna edemedi. Üstelik ne acı ki Vali’nin adı da Mustafa Kemal’in adıydı!
Çorum Valisi Ahmet Kara, törenlerden sonra şehit yakınlarına öğlen yemeği verirken, oturduğu şehit yakınlarından bir baba ile konuşuyordu. Şehit yakını sorunlarını anlatırken sesisini biraz yükseltmiş olmalı ki şehit babasına, “Adınız ne?” sorusuna şehit babası, “Adım batsın” diye cevap verince öfkelenen Vali, “Edepli ol, edepli konuş!” diyerek şehit yakınını azarlamış ve yanından ayrılarak salonun bir başka köşesinde yemeğini yemiş!
O şehit ailelerinin yıllardır gözyaşı döktüğünü bilmiyordu, hissetmiyordu belki o Vali.
Karaman’da da Valiliğin başkanlığında şehitlik ziyaret edilirken, görevliler karanfil dağıtmaya başlıyor. Orada 15 yıl önce PKK teröristlerince şehit edilen bir askerin yüreği yaralı anası da oğlunun mezarına koymak amacıyla bir karanfil almak istemiş, görevliler vermemiş. Gözyaşına boğulan şehit anasının, gözyaşını dindirmek bir bayan astsubaya kalmıştı. Bayan astsubay yaşlı şehit anasından özür diledi, boynuna sarıldı, öptü defalarca, “Ağlama anacağım” dedi. Şehit anası da, “Ben 15 yıldır ağlıyorum zaten” dedi.
Bütün bunlar Atatürk’ün okullarında okumuş, bu devletin imkânlarından yararlanmış insanlarının yarattığı olaylar yürekleri yaktı, üzdü.
Allah’a çok şükür bizim Kırşehir Valimiz, yaptığı konuşmasında Gazi Mustafa Kemal ve arkadaşlarına şükran ve minnet duygularını sundu. Kendisini alkışlıyoruz. Şair ruhlu Valimiz, şiir gibi konuştu.
Eğer Atatürk ve silah arkadaşları olmasaydı İzmir Valisinin, Çorum Valisinin, Karaman Valisi’nin adı, soyadı mı olurdu? Yatsınlar, kalksınlar her gün Atatürk ve silah arkadaşlarına, tüm kahraman şehitlerimize dua etsinler.
Bu vatanı, bize vatan yapan, ülkemize Cumhuriyet ve demokrasi getiren Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını her gün binlerce şükran duygularını sunsunlar. Hepsinin mekânı cennet olsun, Allah onlardan razı olsun.
Bu olumsuzlukları yaşatanları, yaratanları, bu millet ibretle izliyor. Bir gün gelecek ülkemizin üzerine güneşler doğacak. Hepsi yakın, belki de yakından da yakın…
İzmir, Çorum, Karaman illerinde böyle olaylara sebep olanlar unutulmayacak, hep anılacaktır.
ŞG