Projede neymiş!

Kırşehir’in yeni Valisi Mete Buhara göreve başlar başlamaz Kırşehir’deki kurum amirleriyle bir araya gelmiş ve onlara hitaben “Kırşehir’i daha ileriye taşımak için her zamankinden daha fazla çalışacağız, proje hazırlayın” demiş.

Aman Sayın Valim proje de neymiş!

Kırşehir’deki kurumların başında bulunan pek çok daire müdürü politize olmuş, hangi parti iktidarda ise onun kapısını bekleyerek makamlarını muhafaza etmenin hesabındalar.

Onlar proje neymiş bilmezler, projeden bihaberler!

Kırşehir’de tarım ve hayvancılık kaderine terk edilmiş can çekiştiriyor, ilgili kurum yöneticileri bunların hangi sorunlarını çözmek için proje hazırlıyorlar bilen var mı?

Seyfe Gölümüz göz göre göre kurutuluyor, ilgili kurumlar ve yetkililer ne gibi çalışma yapıp, proje hazırlıyorlar?

Un fabrikasına benzeyen bir Kültür ve Turizm Müdürlüğü binası var. İçinde oturanlar bugüne kadar hangi projeyi hazırlayıp Bakanlığa sunup çözümünü sağlamışlar?

Kalemiz, Kesikköprü Kervansarayımız, Lale Camimizin çevresi adeta kaderine terk edildi, Cacabey Medresesi yıllardır bir türlü restore edilip tamamlanamadı. Kendisine uzanacak bir yardım eli bekliyor!

Kırşehir’de yıllardır ağır aksak devam eden, bir türlü bitirilemeyen kamu yatırımları var. Bunların ihtiyaç duyduğu ödenekleri çıkartıp, tamamlanmasını sağlayacak?

Diğer kurumların ne yaptığını, hangi projeleri hazırladığını ben bilmiyorum ki vatandaş bilsin.

Umarız yeni Valimiz Buhara, akşama kadar makamda oturmaktan başka iş yapmayan daire müdürlerini proje yapmaya zorlar da belki bazı sorunlarımız bu dönemde çözülür.

*ŞEVKET GÜNER