Koronavirüs nedeniyle aylardır evlerine kapanan, mecbur olmadıkça sokağa çıkmayan Kırşehirliler, virüsün biraz kontrol altına alınmasıyla birlikte deniz tatil planları olmasa da şehir içindeki bağ-bahçeliklere gitmeye başladılar.
Türkiye’deki ünlü iş insanları, sanatçılar, mankenler, futbolcular başta olmak üzere parası bol olanlar Bodrum ve Çeşme başta olmak üzere tatil yörelerine ve sahillerine akın ederken, bizim Kırşehirliler de Ökse, Çaydeğirmeni, Selafur, Üçgöz, İkizarası, Kuşdilli, Karabacak, Şalgösteren, Büngüldek, Dinekbağı gibi bağ ve bahçelerin yolunu tutuyor.
Son yıllarda Kırşehir’in yeni yazlık mekanlarına yenilerinin de eklendiğini görüyoruz. Kimisi Özbağ yoluna, kimisi Karakurt yoluna, kimisi Çiçekdağı yoluna, kimisi Mucur yoluna, kimisi Boztepe yoluna küçük te olsa birer yazlık yaptırarak şehrin gürültüsünden, kalabalığından kurtulup boş zamanlarını buralarda oluşturdukları bağ-bahçelerde geçirdiklerini, hatta Bodrum ve Çeşme’deki yazlıkçılarla adeta yarıştıklarını gözlemliyoruz. 
*ŞEVKET GÜNER