Kırşehir’in devam eden kamu yatırımlarının, projesi yapılmış işlerin durduğunu, yüzüstü bırakıldığı haberleri Kırşehirlileri düşündürmeye başladı.
Kırşehir’de devam eden Valilik Hizmet Binası inşaatı, Uygulama Oteli ve Öğretmenevi inşaatı, Mesleki Teknik Lise Kampüsü inşaatı, Mucur Devlet Hastanesi, Kırşehir Çevre Yolu, Kırşehir Ortaköy yolu, Savcılı-Toklumen Yolu, Mucur TOKİ Projesi, daha başka pek çok kamu yatırımları ne yazık ki takipsizlik ya da ödenek yetersizliği nedeniyle ya durdu, ya da tamamen durduruldu.
Kırşehir’de son bir yıldır hiçbir yeni yatırım alamayan, seçimlerde bakan ve milletvekillerinin verdiği hiçbir vaad hayata geçirilemezken, geçmiş yıllarda temeli atılarak yapımına başlanan ve verilen ödeneklerle temeli atılarak belli bir seviyeye gelen pek çok yatırım ise kendisine uzanacak bir el bekliyor.
Peki Kırşehir’deki yatırımları kim takip edip ayağa kaldıracak?
Kim bakanlıklar nezdinde girişimlerde bulunup, bu yatırımların tamamlanmasını sağlayacak?
Yazık… Yazık… Çok yazık…
Şimdi nerden bulalım Kırşehir eski Milletvekili Mikail Arslan’ı…
Nasıl diyelim Mikâil Bey’e “Haydi, yardım et, temellerini attığın şu işler için” diye.
Kırşehir’de üç kez milletvekili seçilen, Kırşehir ve ilçelerinde hizmete sunulacak pek çok yatırım ve eserin altında imzası bulunan Mikâil Arslan’ın yıllarca üzerinde çalıştığı, yakından takip ederek, gecesini gündüzüne katarak projelerini hazırlatıp, yatırım programına aldırdığı, hatta temellerini attırdığı yukarıdaki yatırımlar ne yazık ki durdu. Aylardır bir çivi çakılmıyor!
Mikail Arslan bu dönemde de Milletvekili olsaydı Kırşehir’deki yatırımlar böyle yarım kalır mıydı? Kırşehirlilerin başına bunlar gelir miydi?
Kırşehirliler şimdi hep şunu söylüyor:
“Mikâil Arslan gitti, Kırşehir’e hizmet bitti…”
Yazık oldu Kırşehir’e…
*ŞEVKET GÜNER