Duyuyoruz hep, Kırşehir Organize Sanayi’ye kim bir yatırım yapmaya kalksa, yatırımcının hemen karşısına dikiliyoruz. Sorunlar çıkarıyoruz, “Adam sen de!” diyoruz.
Yok efendim arsa fiyatı şu kadar, bilmem ne bu kadar!
Adam Kırşehir’e geldiğine geleceğine pişman olarak, ya Aksaray’a ya başka ile gidiyor!
Yani Kırşehirliler olarak yatırımcıyı kaçırıyoruz.
Çok iyi hatırlıyorum, Allah sağlıklı uzun ömürler versin, Kırşehir eski Valisi, büyük insan, müteşebbis ruhlu, çalışkan, devlet adamı Mustafa Yıldırım Kırşehir Organize Sanayi’nin kurulması için elinden gelen gayret ve çabaları yapmıştı görev süresi içinde…
Ona buradan şükranlarımızı sunuyoruz.
Valimiz Mustafa Yıldırım, daha sonra Çorum Valiliği’ne atandı. Sonra Kayseri, Malatya Valiliklerinde bulundu. Sonra Anayasa Mahkemesi Üyeliğinden emekliye ayrılarak köşesine çekildi. Zaman zaman Kırşehir’e gelerek biz dostlarını da ziyaret etmeden gitmez.
Çorum Valisi iken Çorum’a yatırımcı getirmek için, yatırımcı bulmak için çok büyük gayretler gösterdi ve Çorum Organize Sanayi Bölgesi’nin bugünkü konuma gelmesinde önemli katkıları olmuştu. 
Şu an ki Valimiz İbrahim Akın da Çorumlu. O da bir Mustafa Yıldırım gibi olabilir. Kırşehir’e yatırımcı için gelen herkese Organize Sanayi Bölgesi’nin kapılarını ardına kadar açar ve yatırımcıları Kırşehir’e kanalize eder. 
Komşu Aksaray’ın Valisi, Milletvekilleri yatırımcı arayıp bulmak için Aksaray’a yatırımcı getiriyorlar. 
İşte son olarak LC Waikiki Orta Anadolu’nun en büyük tekstil fabrikasını buraya kuruyor, 5 binden fazla insana iş ve aş verecek.
Sayın Valimiz İbrahim Akın’dan biraz fedakârlık, biraz özveride bulunmasını Kırşehir’e ve Organize Sanayi’ye gelecek yatırımcıların önünü açmasını, yardımcı olmasını, hatta sembolik bir fiyatla bedava arsa vererek onları Kırşehir’e yatırım yapmaya ikna etmesini istiyoruz. 
Biliyoruz Vali Akın’ın Kırşehir Organize Sanayi Bölgesi’nin genişletilmesi ve Petlas’ın talep ettiği arsanın verilmesi için yaptığı girişim ve çabaları…
İnşallah bu çalışmaları kısa sürede sonuçlanır ve biz Kırşehirliler de Valimiz İbrahim Akın’ı da, onun memleketine hizmetler yapan eski bir Valimiz olan Mustafa Yıldırım gibi yıllar yılı arayalım ve ondan övgüyle bahsedelim.
Valimiz İbrahim Akın’a da bu yakışır.
Yatırımcıdan, yatırımdan, fabrikadan söz ederken, bakın hafızam beni nerelere götürdü.
Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, bugün her şeyimizi ona borçlu olduğumuz Mustafa Kemal Atatürk, Sümerbank’a ait Nazilli Basma Fabrikası’nın temelini 1935 yılında atmıştı. Devlet bu fabrikayı o günkü yokluk içinde 18 ayda tamamlamıştı.
Atatürk, “Her fabrika bir kaledir” diyerek 9 Ekim 1937’de üretime açmıştı. 
Bu fabrika Cumhuriyetimizin önemli eserlerinden ve tesislerinden biri olarak hizmet etti ülkeye ve bu millete…
Nazilli Dokuma Fabrikası Türkiye Cumhuriyeti’nin kurduğu ilk fabrikalardan birisi olarak tarihe geçti.
Bu fabrikanın makine ve teçhizatlarını o yıllarda Sovyetler Birliği’nden portakal, limon karşılığında aldığımızı öğreniyoruz. 
Ne demiş Sovyetler Birliği’nin lideri Lenin:
“Liderler ülkelerinin geleceğini ve istikbalini sezerler.”
Ey Büyük Atatürk ne büyük bir insanmışsın. Seni hâlâ arıyor, seviyor ve yolunda gidiyoruz.
*ŞEVKET GÜNER