Kırşehir’de CHP’liler

“ön seçim” istiyor!..                     

Kırşehir’de İYİ Parti sayesinde Belediye Başkanlığı’nı ve milletvekilliğini kazanan CHP, Kırşehir’de iyi bir ivme yakaladı ya yönetim kurulu dışında partililerin büyük çoğunluğu, önümüzdeki dönemde yapılacak seçimlerde bütün üyelerin katılımı ile “ön seçim” yapılmasını istiyor.

         Kırşehir siyasi kulislerine yansıyanlara bakılırsa milletvekilliği için öne çıkan isimlerin başında CHP’ye yıllardır maddi ve manevi her şeyini vermiş nice isimsiz kahramanlar partinin bugünkü politikalarından hoşnut olmadığını dile getiriyorlar.

Siyasi kulislerde görüştüğümüz eski il başkanlarından Badıllılı A. Gazi Özer için partililer, “Gazi Bey’e TÜİK bile bu şekliyle ön seçime katılırsa onay verir, kazanabilir de. Üstelik emekli de oldu ki seçmenlerini artık en iyi şekilde ağırlayıp, uğurlar!” diyorlar.

“CHP’de ahde vefa Gazi Bey listede olursa ön seçimde liste başı olur” diyenler çoğunlukta!  Üstelik eski kırgın ve küskünler de onun yanında.

Yine CHP’de İl Başkanlığı yapmış, İl Genel Meclis üyeliği yapmış, canlı hayvan taciri Hacı Tanrıbuyurdu’nun etrafı giderek kalabalıklaşıyor. Onu dinliyorum. O da bazı partililere kırgın.

“Böyle mi olmalıydı? Milletvekilini biz seçtirdik. Gecemizi gündüzüme kattık. Partililerime teşekkür ediyorum. Sonuç böyle olmamalıydı” diyor Hacı Tanrıbuyurdu.

Hacı Tanrıbuyurdu da milletvekilliği için “ön seçim”de hazır olan isimlerin başında.

Yani Kırşehir CHP’de şimdiden “ön seçim” sesleri yükselmeye başladı bile. Bunun nedenlerini partililer her gün orada burada, siyasi kulislerde dillendirmeye başladılar.

Demokrasiye, çok sesliliğe, örgütün vereceği kararlara saygı duyan CHP’liler tepeden atamanın bu kez Kırşehir’de kazanmasının zor olduğunu ifade ediyorlar.

Bakalım CHP Genel Merkezi ve Genel Başkan yapılacak ilk seçimde tabanın sesini duyup “ön seçim” mi yapacak, yoksa yine tepeden atayıp bu kez Kırşehir’de seçimi kaybedecek mi?

            *ŞEVKET GÜNER