Gazetemiz “Kırşehir Çiğdem” yazdı. Kırşehir’in yeniden üç milletvekili çıkarabilmesi için 572 kişiye ihtiyaç olduğunu. Duyunca hem çok sevindim, hem de üzüldüm. 
Kırşehir Valisinden, il ve ilçe, hatta belde Belediye Başkanlarına, siyasi partilerden sivil toplum kuruluşlarının başkan ve yöneticilerine kadar herkese büyük görev düşüyor. 
Herkes Kırşehir dışındaki hemşehrilerinden bazılarını Kırşehir nüfusuna kaydırırsa bu iş olur biter!
Hani geçmişte başka şehirlerden otobüslerle sayım günü hemşehrilerini köy ve kasabalara getirip, günlerce yedirip içirip saydıranlar vardı ya tıpkı onun gibi bir şey! 
Nedir ki 572 kişi!
Ayrıca Ankara’da, İstanbul’da Kırşehir’i çok sevdiklerini dillerinden düşürmeyen dernek ve federasyonlarımızın genel başkanları, yüzlerce yönetim kurulları var. Herkes 3-5 kişinin nüfus kayıtlarını Kırşehir’e aldırsalar olur biter. Bir haftada bu sayıya ulaşılır ve bir daha ki seçimde Kırşehir olarak yine üç milletvekili ile Meclis’te temsil ediliriz.
Haa şunu da söyleyelim. Bugün Kırşehir’in Meclis’te iki milletvekili vardı da ne oldu, ne hayrını gördü Kırşehirliler? Üçe çıkınca ne görecekler ki!
Şu an Kırşehir’in Mustafa Kendirli ile Metin İlhan adında iki milletvekili var! Kırşehir’e ne yaptılar ki unutulmayıp anılacaklar?
Allah kimseyi öyle makamlara Kırşehir’e hizmet edemeyecekse seçmeyi nasip etmesin. 
“Keşke seçilmeseydi!” diyenlerin sayısı her geçen gün artıyor ne yazık ki!
Nerede bir zamanlar Kırşehir’in efsane milletvekilleri? Bir Adalet Partili Memduh Erdemir, ANAP’lı bir Kâzım Çağlayan, CHP’li bir Mustafa Aksoy, AK Partili bir Mikâil Arslan?
Kırşehir bir daha böyle milletvekilleri seçer mi?
İnşallah Kırşehir’in milletvekili üç olur, güç olmaz, kolay olur. O da hayırlı olur inşallah. Tabi önemli olan da Kırşehir’e hizmet edecek milletvekilleri olması…  
*ŞEVKET GÜNER