Duydum ki pek çok ilin önde gelen sivil toplum kuruluşları, medyacıları illerindeki milletvekillerinin çalışmalarını içeren başarı karneleri veriyorlarmış!..

Kırşehir’de bazen bana da soruyorlar, “Bizim oylarımızla milletvekili seçilen ve binlerce lira maaş alan Kırşehir milletvekillerine siz de karne veriyor musunuz?” diyorlar.

Ben de onlara diyorum ki “Beni güldürmeyin. Seçimlerin ardından 4 yıl geçti, yeniden ülke seçime hazırlanıyor, ben daha iki milletvekili ile tanışmadım, görüşmedim, onlar beni tanımazlar, ben de onları tanımam! Neredeler, ne iş yaparlar bilmem ki! Ne karnesi?” diyorum.

Milletvekili oldular, nedense dört yıldır bir türlü tanışmadık, tanıyamadık ki!

Yanında her devrin adamı birkaç kişi ile günlerini böylece tamamlıyorlar!

Anılarım beni taa eskilere götürüyor.

Nerede bir zamanların o efsane Kırşehir milletvekilleri, hizmet adamları, proje adamları, yiğit ve mert seçilmişleri, Kırşehir’e ve Kırşehirlilere söz söyletmeyen vekilleri?

Bakanlıklara gittikleri zaman bakanların, müsteşarların, genel müdürlerin kaçacakları delik aradıkları Adalet Partili bir Milletvekili Memduh Erdemir?

Nerede o CHP’nin aldatmayı ve aldatılmayı sevmeyen “Kara oğlanı” bir Milletvekili Mustafa Aksoy?

Nerede o ANAP’ın ele avuca sığmayan bir efsane Milletvekili Kâzım Çağlayan?

Nerede o AK Parti’nin hizmet ve proje adamı Milletvekili Mikâil Arslan…

Yok, yok böyle yiğit ve çalışkan milletvekilleri yok artık!..

Şimdi “Önce can, sonra canan!” diyen AK Parti’nin, yani iktidarın milletvekilini sahada gören var mı? “Kırşehir’de şu da benim eserim” diyebileceği bir yatırım yapabildi mi, ya da Kırşehir’in çözüm bekleyen hangi sorunlarını çözümledi? Hükümet Konağı ve Öğretmenevi inşaatları, Ahi Evran Külliyesi projeleri yerlerde sürünüyor!..

Ben görmedim, duymadım, duyan varsa bana da söylesin de ben de yazıp çizip kendisine Kırşehirliler adına teşekkür edeyim!

Yok… Yok… Yok..

Muhalefetteki CHP’den, onun Kırşehir milletvekilinden Kırşehir halkının zaten bir beklentisi yok. 

Kırşehirliler ilk seçimde kendisine hizmet etmeyenlere, unutanlara öyle bir karne verecek ki, sanırım yüz üzerinden yüz puan alsalar da sınıfta kalacaklar halkın karşısına bir daha çıkamayacaklardır herhalde!

Zaten partileri de yeniden aday gösterirler mi meçhul!

Kırşehir siyasi tarihini incelediğimizde görürüz ki Kırşehir halkı seçilmiş milletvekili ve belediye başkanlarına öyle siyasi karneler vermiş ki, bir daha siyaset sahnesini bırakın, insan içine çıkamaz hale getirmişler.

İşte bugünlerde de Kırşehir halkı hazırladıkları karneleri ilk seçimde milletvekillerine ve partilerine vermek üzere cebinde gezdiriyorlar!

Kırşehir sanayide, tarımda, hayvancılıkta, turizmde sizlere ömür oldu.

Kırşehir’in sorunlarını kim çözecek?

Başka iller kalkındı, sanayileşti Kırşehir kaybetti, kaybediyor!

Bunun sorumlusu milletvekilleri mi canım?

Onlarında işi gücü var Kırşehir ile mi uğraşacaklar!

1954 yılında ilçe yapıldığın gibi ağla Kırşehir ağla!..

            *ŞEVKET GÜNER