CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve partilileri Peygamberimiz Hazreti Muhammet’in “Bir günlük adalet, atmış yıllık ibadetten faziletlidir” sözlerine dayanarak “Adalet” diye yollara düştü ya MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli CHP’lileri eleştirerek “Akılsız başın cezasını ayaklar çeker” dedi, çıktı!
Bu sözleri MHP’ye oy veren bütün partilileri üzdüğü gibi “Yollar yürümekle aşınmaz” diyen Dokuzuncu Cumhurbaşkanının, ikinci ölüm yıldönümünde Isparta, İslamköy, Çalcatepe’deki kabrinde Türkiye’nin babası, Süleyman Demirel’i ve oraya toplanan binlerce Demirel hayranını rahatsız etmiştir sanırım.
MHP’liler diyor ki: “Devlet Bahçeli kendisi zor yürüyor, yürüyenleri de eleştiriyor.”
Haklılar…
Eleştirsin!.. Eleştirsin!..
Partisinin tabanı Ak Parti ile CHP’ye kaydı gidiyor. Bu duruma kafa yoracağı yerde CHP ve onun lideri Kılıçdaroğlu’nun eleştirip gündemde kalmaya çalışılıyor.
Ne yapsın Bahçeli?
Bir daha ki seçimde Meclise giremeyecek, kimse onunla ilgilenmeyecek. BBP’nin durumuna düşecek. Oda Mustafa Destici gibi olacak. Durum öyle görünüyor.
Anlaşılıyor ki o da gündemde kalmak için ya Kılıçdaroğlu’na çatıyor, ya da MHP’den yollarını ayıran eski ağır topları olan partilerine yükleniyor.
Ama çare değil, işte onlar da partilileşme sürecine girdiklerini açıklıyor.
Bahçeli’nin nasıl olsa bir daha Meclise giremeyeceğini düşünenler, partiden kopuyor, Ak Parti ve CHP’ye giderken onlar niye MHP’de kalıp, oy versinler ki?
Bahçeli’nin gurup konuşmalarını görüyoruz. Adet yerini bulsun hesabıyla ya CHP’ye, ya da Ak Parti’ye sallayarak göstermelik muhalefetlik yapıyor!
Ömrünü MHP’ye vermiş insanlara yazık oldu.
MHP bundan sonra kiminle kimden oy isteyecek.
Ey Alparslan Türkeş, kalkabilirsen kalk da ömrünü verdiğin MHP’nin halini gör!
*Şevket GÜNER