Kırşehir’de Badıllı Aşireti, Bektaşi ve Veheboğlu Selgâh Tekkesi müdavimlerinden, milletvekilliğini kazandığı halde bir türlü mebus olamayıp, parlamentoya giremeyen mebus adayı Abdullah Gazi Özer, 13 aday adayından birisi olan Avukat Adil Vahaboğlu ile sık sık bir araya gelip, “Biz mebus niye olamadık?” diyerek geçmişi sorguluyorlar beyhude!..

         Birleştikleri odak noktası Atatürkçü Düşünce ve Atatürk’ün “En büyük eserim” dediği CHP dokusu ve bütünlüğü, Misak-ı Milli ve hukuk devleti ilkelerine bağlılıklarını ifade ederlerken, Pir Ahi Evran-ı Veli, Hünkâr Hacı Bektaş-ı Veli kültüründen gelen nicelerinden bir “Ahi Baba” Mustafa Karagüllü, bir Dr. Cahit Gürses gibi müdavimleri de unutmuyorlar.

         Hatta Gazi Özer hafta sonu gözüne kara gözlüğü takarak, “Gözümde zona çıktı!”, ya da “Gözümden katarakt ameliyatı oldum” diyor.

         Zona Gazi Bey’i çok rahatsız ediyor olmalı ki, “Başkalarının elinden kolundan çıkarmış bu zona hastalığı benim de gözümde çıktı, kadere bak!” diyor.

Hafta sonu gittiği Ankara’da, Nallıhan ilçesine de geçerek “Badıllılar Şenlikleri”ne katılan Gazi Bey “Burada Mucur, Karacakurtlular Derneği yöneticileri görmek beni sevindirdi” diyor ve önümüzdeki yıl yapılacak Badıllı Aşireti’nin ağalığına aday olacağını da şimdiden açıklıyor.

*ŞEVKET GÜNER