AK Parti’nin Kırşehir Kurucu İl Başkanı İlahiyatçı Adem Özbağlı’nın, yılın büyük bölümünü geçirdiği Özbağ’daki çiftliğine zaman zaman Tanrı misafiri gelir. 
Halen hayatta olan eski bakanlardan tutun, günümüz siyasetçileri Kırşehir’e ne zaman gelirlerse mutlaka Adem Özbağlı’nın çiftliğine uğrarlar, onun ikramlarından nasiplenirler. 
Hazreti Mevlana’nın dergahı gibi “Ne olursan ol, yine gel!” dediği gibi Adem Özbağlı’nın son ziyaretçilerinden birisi de Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce oldu. 
Genel Başkan Muharrem İnce, Kırşehir’deki mitinginin ardından Ankara’ya dönerken yol üstündeki Özbağ çıkışındaki Adem Özbağlı’nın geniş çiftliğini ziyaret edip, Özbağlı’nın hayır duasını almış. 
Adem Özbağlı da Muharrem İnce’ye çiftlikte yetişen meyvelerden ikram etmiş. 
AK Parti’yi Kırşehir’de kurup iktidara taşıyan Adem Özbağlı’dan feyz alanlar milletvekili oldular, belediye başkanı oldular, makam ve mevkii sahibi oldular. 
Ama siyaset bu olsa gerek, onlar şimdi “Üttüm oynamam!” diyerek kapısını çalmasalar da, vefasızlık gösterseler de, Adem Özbağlı dimdik ayakta ve çiftliğinde her gün onlarca tanıdığı, tanımadığı dostlarını ailece ağırlayıp, memleket meselelerine kafa yoruyorlar.
İşte Adem Özbağlı çiftliğinde kendisini ziyaret eden, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’yi çiftliğinin önünde kızı Rukiye ile birlikte otobüsünün kapısında karşılarken objektiflere böyle yakalanmıştı.
Bu arada Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın partisinin kurmaylarına, il teşkilatlarına sık sık uyarılar yapıp, “Partimizin kuruluşundan bu yana görev alan, ancak çeşitli nedenlerle partimizden kopan insanları gidin ziyaret edin” uyarısında bulunduğunu biliyoruz. 
Eylül ayında kutlanacak Ahilik ve Esnaf Bayramı törenlerine katılmasını beklediğimiz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da partisinin kurucu İl Başkanı ilahiyatçı Adem Özbağlı’yı Özbağ’daki bahçesinde ziyaret ederse sürpriz olmaz. 
*ŞEVKET GÜNER