Devlet Bahçeli geçtiğimiz günlerde grup toplantısında çok sert konuşarak bir takım gruplara gönderme yaptı. Sayın Bahçeli Referandumda Evet diyeceklerini hatta evet demekle kalmayıp kampanya başlatacaklarını söyledi peki daha önce birçok konuda Hükümet ile farklı düşünen bahçeli neden ve niçin evet diyor? Önce partisinin grup konuşmasındaki satır aralarına bakalım neler demiş niçin demiş.

Devlet Bahçeli geçtiğimiz günlerde grup toplantısında çok sert konuşarak bir takım gruplara gönderme yaptı. Sayın Bahçeli Referandumda Evet diyeceklerini hatta evet demekle kalmayıp kampanya başlatacaklarını söyledi peki daha önce birçok konuda Hükümet ile farklı düşünen bahçeli neden ve niçin evet diyor?
Önce partisinin grup konuşmasındaki satır aralarına bakalım neler demiş niçin demiş.
“Eli kanlı aydınlıkçılar, cumhuriyetten geçinen fesat yuvaları ağız birliği etmişçesine MHP'ye saldırıyor. 'Neden evet diyorsunuz?' diyorlar! Size ne? izin ve icazeti sizden mi alacaktık? Bunlar çılgına dönüp kudursalar da millet için 'evet', devlet için 'EVET', Cumhuriyet için 'EVET', Türklüğün bekası için 'EVET' diyeceğiz, İlkesizler bir kez daha devrededir. Azgınca faaliyettedirler.
Karanlık emelleri hiç olmadığı kadar faaldir. Milli iradeden korkanlar nifak kuyruğundadır. Her türlü yalanı devreye soksalar da Türk milletinin egemenlik hakkına ambargo koyamayacaklardır. Millet son karar mercidir. MHP lobilerin, kulislerin zümre ve kaymak tabakaların partisi değildir. Bizim yönümüz hakka dönüktür. Sözümüz millettir" dedi.
Bize dava hatırlatması yapanlar en başta kimlerle yan yana durduklarını ahlak ve cesaretleri varsa itiraf etsinler. Bunu yapamazlarsa ya önümüzden çekilecekler ya da üstüne basıp geçmemizden rahatsız olmayacaklar, Aramıza karamsarlık sokmaya çalışan mihraklar dün olduğu gibi bugün de vardır. Bu nedenle 48 yıldır şeytan taşladık, 48 yıldır melaneti kovaladık. İçimizden devşirilenler, dışarıdan toplananlar bu kutlu çatıyı devirmek için durmadan çalıştı.
Türk'e kefen biçen kokuşmuşlar devamlı kör bir arayış içinde oldular, kirli bir fırsat kolladılar. MHP düşmanlığını diri tuttular. Ama unuttukları bir gerçek vardı ki o da; MHP Türk tarihinin canlı ve cesaret dolu bir simgesidir. 3 hilal Türk İslam medeniyetinin yadigârıdır. Türk milliyetçiliği şerefli bir hüviyettir, bu hedef mukaddes bir emanetin muhafazasıdır, Özellikle anayasa değişikliği kapsamındaki evet kararımızda yakın tehditler hakim ve belirleyicidir. MHP meselelere zamanlar üstü bir derinlikle yaklaşmaktadır. Önce ülkem ve milletimdir. Başkaları gibi sorumsuz davranamayız. İstismara bel bağlayamaz aldatma ve kandırmaya heves edemeyiz. Çünkü biz MHP'yiz. Biz nereden gelip nereye gitmek istediğini bilen Türk İslam ülküsünün çelikten bileği Türk'leriz. Bizden alacaklı olan yoktur. Pazarlık arka kapı siyaseti, al ver anlaşması bize yabancı ve uzaktır. Tersini iddia edenler ahlaksızlığın sembolüdür.
Üzerimizde yüce Allah'ın himayesi vardır. MHP'nin milli ve demokratik mücadelesinden ürkenler bundan böyle de huzur ve rahat yüzü göremeyecektir. Türk milleti sandıkta karar verecek. Demokrasi karşıtı cephe ne yaparsa yapsın milli iradenin tescili ile Türkiye'nin önü açılacaktır. Bir millet bu zillete bir kere düşer, bir devlet bu hatayı bir kere yapar aydın ise bu şuursuzluğu eğer ders çıkarmamışsa tekrarlamaz. Dikkat ediniz iki asır önceki çözülmenin aktörleri bugün de karşımızdadır. İşbirlikçi lobiler, batıya tapan yerli misyonerler, taklitçiler, Paris'te olanı kullanarak gelişeceğimizi zanneden ahmaklar, yabancıların denetim ve kontrolüne geçmiş kesimler ile o gün ülkemizi çöküşe götürenlerin tamamı bugün de mevcuttur.
Dışarı çıktığınızda etrafınıza bakın o günkü aktörler bugün de vardır ama tek güç bugün mevcuttur. O zaman olmayan kudret bugün vardır. O gün böyle bir siyasal duruş mümkün olsaydı milletimizin tarihi değişecekti. Partimizin bugün ne anlama geldiğini fark etmeyenlere söyleyeceğim şey şu; bugün partimizin olmadığını düşünün ve Türkiye'nin nelere gebe olacağını, meydanı boş bulanların nasıl at koşturacağını düşünün.
CHP, HDP, FETÖ, PKK, DEAŞ.. eli kanlı aydınlıkçılar, cumhuriyetten geçinen fesat yuvaları ağız birliği etmişçesine MHP'ye saldırıyor. 'Neden evet diyorsunuz?' diyorlar! Size ne? izin ve icazeti sizden mi alacaktık? Bu iftiralara cevap vermek bile zaman israfıdır. Kimsenin peşine takılmıyoruz ancak Kandil kaçaklarının enselerine bineceğimiz günler yakındır.”Kameraların karşısına geçen neüdüğü belirsizler, kalem yobazları partimiz hakkında hüküm veriyorlar. Dün halklara özgürlük diyerek ülkücülere kurşun sıkan pusu kuran Perinçekgiller şimdi neredeyse bize ülkücülük anlatacaklar. Bu ne arsızlık! Bu ne ahlaksızlık! 48 yıldır en ağır hakaretlerle üzerimize gelenler bugün MHP'nin ne yapacağını söylüyor. Anayasa değişikliğine evet diyoruz, sancıları budur. Eğer Doğu Perinçek ve 'hayırcı' yoldaşlarıyla Recep Tayyip Erdoğan arasında bir tercih hakkımız olursa, kesinlikle ve istisnasız Sayın Erdoğan'ı tercih edeceğimizi herkes bilmeli ve kafasına sokmalıdır…
Bahçeli’yi kendimi bildim bileli bilirim tanırım hiç bu kadar sert konuştuğuna şahit olmamıştık.
En çok ta Sayın Cumhurbaşkanı ile söylediği “Tercih yapsak Cumhurbaşkanı safında yer alırdık” sözü dikkatimi çekmişti. Acaba MHP seçmeni de bu söze itibar edip Cumhur reisin safında yer alacak mı?
Peki, neden böyle konuştu veya konuşmak zorunda kaldı?
Adı gibi konu devlet olduğunda hiçbir endişe yaşamayan, hatta geleceğe dair hiçbir kuşkusu, olmayan mesele vatansa gerisi teferruat diyen, safını her zaman halktan yana kullandığını söyleyen bir lider bunu en son 15 Temmuz’da da gördük.
Kırşehir MHP İl Başkanı Arif Ekici dün açıklama yaptı ve “evet” dedi.
Bu oylamada en çok MHP ve MHP’lilerin tutunacağı tavır çok önemli olacak. Çünkü oylamada asıl “evet” mi, “hayır” mı çıkacağı MHP seçmeninin vereceği oylarla belirlenecek.
AK Parti’nin en son seçimlerde aldığı oy “evet” için yeterli olmaya bilir. Bu nedenle MHP kilit parti konumunda küçük bir hesap yapacak olursak CHP, HDP ve diğer hayırcıların partisel oyları yaklaşık yüzde 35 civarında iki fazla iki eksik.
Geriye MHP seçmeninin yaklaşık yüzde 15-18’lik oyu kalıyor ki bu da seçimin sonucuna kesin etki edecek.
Türkiye’de olduğu gibi Kırşehir’deki MHP seçmeni de oyunun rengini net bir şekilde belli etmiş değil. İlerleyen günlerde bu biraz daha netlik kazanacak. Sayın Bahçeli’nin yukarıda yazdığımız açıklaması ülkücü camianın oyunu kullanırken dikkate alacağı sözler olacağını düşünüyorum.