Kırşehir basınının ilk ve gerçek duayeni; ilk Kırşehir Tarihi'nin yazarı, alfabemize “ş” harfini kazandıran Cumhuriyet aydını, 1926 yılında İstiklâl Madalyası sahibi Cevat Hakkı Tarım’ın torunu Yazar İsmail Tokalak ile Kırşehir Abdulkadir Özcan İmam Hatip Lisesi Tarih Öğretmeni Recai Yağmur’un konuşmacı olarak katıldıkları söyleşi ilgi gördü...

 

ATATÜRK’ÜN KIRŞEHİR’E GELİŞİ” SÖYLEŞİNE YOĞUN KATILIM…

 

Kırşehir Abdulkadir Özcan İmam Hatip Lisesi Tarih Öğretmeni Recai Yağmur tarafından yazılan ve Kırşehir Belediyesi tarafından basımı gerçekleştirilen “Mustafa Kemal Atatürk ve Kırşehir” adlı kitap söyleşiye katılan hemşehrilerimize ücretsiz olarak armağan edildi

Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve beraberindeki Temsil Heyeti üyelerinin, milli mücadele ruhunu tüm Anadolu'ya yaymak amacıyla Ankara'ya giderken, 24 Aralık 1919 tarihinde Kırşehir'e gelişlerinin 103. Yılı nedeniyle Kırşehir Belediyesi tarafından, 24 Aralık 2022 Cumartesi günü saat 13.00’da Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezi’nde “Atatürk’ün Kırşehir’e Gelişi” konulu bir söyleşi programı gerçekleştirildi.

Kırşehir basınının ilk ve gerçek duayeni; ilk Kırşehir Tarihi'nin yazarı, alfabemize “ş” harfini kazandıran Cumhuriyet aydını, 1926 yılında İstiklâl Madalyası sahibi Cevat Hakkı Tarım’ın torunu Yazar İsmail Tokalak ile Kırşehir Abdulkadir Özcan İmam Hatip Lisesi Tarih Öğretmeni Recai Yağmur’un konuşmacı olarak katıldıkları “Atatürk’ün Kırşehir’e Gelişi” söyleşide konuşmacılar Kırşehir tarihine ışık tuttular.

Belediye Başkan Vekili Osman Uçar, söyleşi programının açılış konuşmasında şunları ifade etti:

“Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve beraberindeki Temsil Heyeti üyelerinin, milli mücadele ruhunu tüm Anadolu'ya yaymak amacıyla Ankara'ya giderken, 24 Aralık 1919 tarihinde Kırşehir'e gelişlerinin 103’üncü Yılı nedeniyle, Kırşehir Belediyesi tarafından hazırlanan “Atatürk’ün Kırşehir’e Gelişi” konulu söyleşi için bir arada bulunuyoruz. Öncelikle tüm katılımcılara hoş geldiniz diyorum. Anadolu halkının birlik ve beraberlik ruhunu perçinleştirmek, direniş ve kurtuluş ruhunu tüm Anadolu’ya yaymak amacıyla, Kurtuluş Mücadelesine önderlik eden Heyet-i Temsiliye Başkanı Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının kongreler sürecinin ardından Anadolu’da karargâh olarak seçtikleri Ankara’ya geçerken 24 Aralık 1919 tarihinde Kırşehir’e geldikleri gün olan 24 Aralık 1919’un 103’üncü yıl dönümünde, Kırşehir Belediyesi olarak böylesine anlamlı bir söyleşi programını gerçekleştirerek, Kırşehir’in Ulusal Kurtuluş Mücadelesi yıllarında üstlenmiş olduğu sorumluluğun ve o günlerde yaşananların yeniden hatırlatılması büyük önem arz ediyor.

Bu vesileyle; Yazar Sayın İsmail Tokalak ile Belediyemiz tarafından basımı gerçekleştirilen ve bugün buradaki programla birlikte ilk okurlarıyla buluşacak olan “Mustafa Kemal Atatürk ve Kırşehir” adlı kitabın yazarı, Kırşehir Abdulkadir Özcan İmam Hatip Lisesi Tarih Öğretmeni Sayın Recai Yağmur’a söyleşiye olan katkılarından ötürü tüm Kırşehirli hemşehrilerim adına teşekkürlerimi sunuyorum. Bugün burada “Niçin Cevat Hakkı Tarım?” diye bir sorulacak olursa; Cevat Hakkı Tarım’ın yaşam öyküsü bir ölçüde 1919-1964 arası Kırşehir tarihinin sosyal, kültürel, ulusal aydınlanmasının da tarihidir diyebiliriz.

         Cevat Hakkı Tarım’ın bir Kırşehirli olarak şehrine yaptığı katkı onun yalnız gazete, dergi, beden eğitimi, tarih, coğrafya hocalığıyla sınırlı değildir. Kırşehir Gazetesi yoluyla Kırşehir halkını elinden geldiği kadar aydınlatmaya çalışmış, Kırşehirlilere ilk yazılı tarihlerini kazandırarak kendisinden sonra gelecek, Kırşehir tarihini araştıracaklara da bulunmaz bir kaynak bırakmıştır.

Söyleşi programımıza katılan, başta Sayın yazarlarımız olmak üzere tüm hemşehrilerimize saygılarımı iletiyorum.”

Söyleşi programının sona ermesinin ardından, Kırşehir Belediyesi tarafından basımı gerçekleştirilen ve Kırşehir Abdulkadir Özcan İmam Hatip Lisesi Tarih Öğretmeni Recai Yağmur tarafından yazılan “Mustafa Kemal Atatürk ve Kırşehir” adlı kitap da ücretsiz olarak okurlarıyla buluşturuldu. (HABER MERKEZİ)