27 yaşında genç bir kaymakam…
Ordu’nun Korgan ilçesi Kaymakamı…
Cumhuriyet Bayramı resmi töreninde şu konuşmayı yapıyor:
“… Tarih açık bir şekilde göstermiştir ki Büyük Türk Milleti’nin bekası ve çağdaş dünyada yerini almasının yegane biçimi Cumhuriyet’tir. Milletimize verilen en büyük miras her bir vatandaşı, devletin gerçek sahibi yapmasıdır. Devlet yönetimini ailelere, şahıslara, zümre ve bir sınıfa bırakmamış, toplumumuzu millet olma bilincine ulaştırmıştır.  Cumhuriyet sayesindedir ki bugün büyük bir millet ve devlet olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Mustafa Kemal Atatürk’ün deyimi ile ‘Türkiye Cumhuriyeti, şeyhler, dervişler, müritler ve meczuplar cumhuriyeti olamaz. En hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır.”
Kaymakam bu konuşmasıyla; Cumhuriyeti, Cumhuriyet değerlerini, hür yurttaşlık bilincini, demokrasiyi, çağdaşlaştırmayı, devrimciliği, aklın ve bilimin üstünlüğünü… savunmaktadır. Hür vatan, hür yönetim, hür üretim, milli birlik ve bütünlük…
AKP iktidarı olmasaydı bu kaymakamı tüm üst yöneticiler de halkımız da alkışlardı. Taltif eder, kutlarlardı. 
Ama AKP yönetimi kaymakamı ödüllendireceğine açığa alıyor. 
Halbuki tam Cumhuriyet kaymakamı. Laik, demokratik, milli birlik ülküsünden yana bir genç idareci. AKP bunu açığa alıyor. 
Demek ki bunların amacı başka. Kim bilir şeriat yönetimi ve diktatörlüğü müdür, yoksa Suudi Arabistan, İran, Malezya, Afganistan, Katar gibi yaşama özlemi mi?
Halbuki bunları, yani kaymakamı açığa alanların bu ülkelere götürsen bir ay bile yaşayamazlar, hemen kaçarlar. Bu ülkelerdeki Müslümanlar neden kendi ülkelerindeki şeriat diktatörlüğünden kaçıyorlar? 
Kaçıyorlar da neden Türkiye gibi laik ve demokratik hür Cumhuriyet rejimine sığınıyorlar? 
Neden şeriat diktatörlüğü ile yönetilen başta bir ülkeye gitmiyorlar?
Neden laik ve demokratik Avrupa ülkelerine dayanıyorlar, oralara kaçıyorlar?

Kaymakam Miraç Akbulut’u açığa alacağınıza onu daha üst görevlere atayın, vali muavini yapın, mülkiye müfettişi yapın!
Yazık ediyorsunuz genç beyinlere, beynini çalıştıranlara…
Laik ve demokratik Cumhuriyet’in ilkelerinden yararlanıp da bu ilkeleri yıkmaya çalışmayın! Altında kalırsınız. Bindiğiniz dalı kesmeyin, tepe takla gidersiniz. 
Atatürk Haftası’nda yazdığımız bu yazıyı Atatürk’ün özdeyişiyle bitirelim de belki ders alırlar:
“Devrimin hedefini kavramış olanlar, her zaman onu muhafazaya muktedir olacaklardır!”