Kolombiya’da askeri bir nakliye uçağının düşmesi ülkeyi alarma geçirdi. İlk bilgilere göre uçakta 100’den fazla askeri personelin bulunduğu öğrenilirken, olayın ardından bölgeye çok sayıda kurtarma ve askeri ekip sevk edildi.

Kalkıştan kısa süre sonra düştü

Kolombiya Hava Kuvvetleri’ne ait C-130 Hercules tipi askeri nakliye uçağı, ülkenin güneyinde yer alan Putumayo bölgesindeki Puerto Leguizamo yakınlarında kalkıştan kısa süre sonra kaza yaptı.

Yerel kaynaklara göre uçakta yaklaşık 100-110 asker bulunuyordu. Kazanın ardından bölgede büyük bir patlama ve yangın meydana geldiği bildirildi.

Kırşehir’de Neşet Ertaş sevdalısı: Bağlamasıyla türkülere sahip çıkıyor
Kırşehir’de Neşet Ertaş sevdalısı: Bağlamasıyla türkülere sahip çıkıyor
İçeriği Görüntüle

Kurtarma ekipleri bölgeye sevk edildi

Kolombiya Savunma Bakanlığı, olayın ardından askeri birliklerin ve arama-kurtarma ekiplerinin hızla bölgeye yönlendirildiğini açıkladı. Kazanın nedenine ve can kaybına ilişkin resmi açıklamanın henüz yapılmadığı bildirildi.

Muhabir: Nurten Ceylan