Çağımızın teknoloji harikası denen otomobil sektörü, hızla gelişirken beraberinde bunları kullanımda bazı teknik bilgi ve beceri isteyen donanıma sahip olmak gerekir. Bilhassa içinde bulunduğumuz mevsim bu aletleri kullanmada daha dikkat ve bakımlarının zamanında yapılmasında çok önemli.

Çağımızın teknoloji harikası denen otomobil sektörü, hızla gelişirken beraberinde bunları kullanımda bazı teknik bilgi ve beceri isteyen donanıma sahip olmak gerekir. Bilhassa içinde bulunduğumuz mevsim bu aletleri kullanmada daha dikkat ve bakımlarının zamanında yapılmasında çok önemli. Es kaza bir dikkatsizlik bazı zamanlarda kullananın veya içinde taşıdığı kişilerin ölümüne sebebiyet veriyor.
İstatistiklere bakılınca dünyada en çok kaza yapan ve can kaybı veren ülkeler arasında en ön sıralardayız. Bu işi iyi bilmediğimiz ve beceremediğimiz anlamı çıkmıyor mu?
Yol koşulları ve hava şartları her ne kadar kazaların oluşum sebebi olsa da, kullananların iyi bir kullanma derslerini iyi almadığının ve arabaların bakımının iyi yapılmadığı öne çıkan sebeplerdendir. Geçirilen kazalardan sonra, geride bırakılan acıları büyüklerden ziyade öksüz kalan çocukların büyük zarar gördüğü, acı ve ıstırabın tarifini, tasarrufunu sadece olayı yaşayanlar bilir.
Başımıza gelen kazadan sonra can kaybı olmamışsa ne yapılıyor?
Hemen tamirhanenin yollarına düşeriz. Bu araçlar adeta demir ve plastik yığını haline gelir ki, tekrar eski haline getirmek sanat ve bilgi el becerisi gerektiren hayli zahmetli ve de sabır isteyen bir iştir.
Kırşehirimizde bu işi sanat edinmiş ve hasar gören araçları orijinali ayarında yapan Yiğit Kardeşler temel eğitimini aldıktan sonra bu işi yerinde öğrenmek ve sanatlarını geliştirmek için iki seneye yakın bir zaman içerisinde tekniklerini ve bilgilerini artırarak gittikleri Almanya’da memlekete dönüp kendi imkânlarıyla dükkân açtılar. Osman ve Yılmaz kardeşler çırak bulmada zorluk çektiklerini söylüyorlar fakat kendi yeğenleri Ramazan’ı yetiştirip bir nebze usta ihtiyaçlarını karşılamış olsalar da her zaman eleman ihtiyaçlarının olduğunu söylüyorlar.
Kendi imkânlarıyla açtıkları işletmede, boya işlerini orijinalinden farksız yapabilmek için, elektronik ve otomatik boya hazırlayıcı küçük birde laboratuvar da kurmuşlar. Daha iyi hizmet vermek ve Kırşehirli hemşerilerine daha fazla hizmet etmek için bazı yatırımlara ihtiyaçları olduğunu ve zamanla bunu da karşılayacaklarını söylediler. “Kırşehir Çiğdem” Gazetesi olarak başarılarının devamını diler kendilerini tebrik ederiz.