Kırşehirspor Futbol Akademisi U15 takımı, hafta sonu deplasmanda oynayacağı Suvermez Kapadokyaspor karşılaşması öncesi hazırlıklarını tamamladı.

Önceki gün Bağbaşı Tesisleri’nde yapılan antrenman sonrası Gazetemizin Spor Muhabiri Salih Hançer’e açıklamalarda bulunan U15 Takımı Antrenörü Kürşat Yağız, sezona dair değerlendirmelerde bulundu.

Yağız yaptığı açıklamada: Takım olarak yaklaşık 1,5 aydır çalışmalarımıza yoğun bir şekilde devam ediyoruz. Yeni bir ekip sayılırız. Aramıza katılan 4-5 oyuncumuz var, toplamda 14 yeni oyuncumuz oldu. Bu çocuklar henüz bu ligi tanımıyor, gelişime açıklar. Bu yüzden sezonun bizim için hem öğretici hem de geliştirici olmasını bekliyoruz” dedi.

Salihoğlu: ‘Kazanmak Zorundayız”
Salihoğlu: ‘Kazanmak Zorundayız”
İçeriği Görüntüle

Yeşil-beyazlıların hocası, lig maratonunun uzun süreceğini vurgulayarak, “28 haftalık zorlu bir fikstür bizi bekliyor. Lig, muhtemelen Mart-Nisan aylarında sona erecek. Fiziksel ve zihinsel anlamda yorucu bir süreç olacak. Bu nedenle geniş bir kadroya ihtiyaç duyuyoruz. Geçtiğimiz yıllarda 15-16 kişilik kadroyla oynuyorduk ama bu sezon en az 23-24 oyunculuk bir kadro kurmayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

"SKORDAN ÇOK OYUNCU GELİŞİMİ ÖNEMLİ"

Türkiye Futbol Federasyonu’nun statü değişikliklerine de değinen Kırşehirspor U15 Antrenörü Kürşat Yağız, “Yeni statü gereği, kaleci değişikliği devre arasında zorunlu hale geldi. Ayrıca oyuncu değişiklik haklarının da maçın bitimine 20 dakika kalaya kadar kullanılması şart. Bu düzenlemeler bize, skor kadar oyuncu gelişiminin de önemli olduğunu gösteriyor” dedi.

Çocukların farklı gelişim evrelerinde olduğunu hatırlatan Yağız, şu sözlerle devam etti: “Bu yaş grubunda bazı oyuncular şu an çok dikkat çekmeyebilir ya da tam tersi olabilir. Ancak 1-2 yıl içinde nasıl bir seviyeye geleceklerini kimse kestiremez. Bu yüzden tüm oyuncuların yeterli süre alması gerektiğini düşünüyoruz. Bu sezon gelişime odaklanacağız.”

“SUVERMEZ KAPADOKYASPOR DENGİMİZ BİR TAKIM”

Hafta sonu ligin ilk haftasında deplasmanda oynanacak Suvermez Kapadokyaspor maçıyla ilgili de konuşan genç teknik adam, “Geçtiğimiz sezon rakiplerimiz fiziksel ve kalite anlamında bize göre çok üst seviyedeydi. Bu yıl ise daha denk takımlarla mücadele edeceğimizi düşünüyoruz. Bu da çocuklarımız için daha fazla oynama ve kendini gösterme şansı demek. Rakibimiz bizim seviyemizde bir ekip. Bu nedenle keyifli bir maç bekliyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

Muhabir: İlknur Öncü