Kırşehir U12 Gençler Ligi’nde zirveyi yakından ilgilendiren Ahi Evranspor Kulübü ile Mucurgücüspor arasında oynanan karşılaşma, saha içi tartışmalar ve itirazlar nedeniyle yarıda kaldı. Ahi Evranspor Antrenörü Gürkan Alkan, yaşananlara ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Kırşehir U12 Gençler Ligi 3. haftasında Ahi Evranspor Kulübü ile Mucurgücüspor arasında oynanan ve büyük çekişmeye sahne olan karşılaşma, karşı takım yöneticisinin itirazları sonrası hakem tarafından tatil edildi. Karşılaşmanın ardından Ahi Evranspor Antrenörü Gürkan Alkan, Bağbaşı Tesisleri’nde Gazetemizin Spor Muhabiri Salih Hançer’e yaşanan süreci tüm detaylarıyla anlattı.

Yetişen Yıldızlar tek golle güldü: 1-0
Yetişen Yıldızlar tek golle güldü: 1-0
İçeriği Görüntüle

Maçın başında herhangi bir eksiklik bulunmadığını vurgulayan Alkan, “Hakem tüm kontrolleri yaptıktan sonra karşılaşma başladı. İlk yarı Mucurgücüspor’un 1-0 üstünlüğüyle tamamlandı. İkinci yarıda oyuncularımız büyük bir mücadele ortaya koydu ve skoru 2-1 lehimize çevirdi” dedi.

Ahi Evranspor’un öne geçmesinin ardından Mucurgücüspor cephesinden yoğun itirazlar geldiğini belirten Alkan, “Karşı takım yöneticisi Hasan Dağtekin, hakemi yanına çağırarak sert itirazlarda bulundu. Hakemin herhangi bir hatalı kararı olmamasına rağmen ‘maçı bitirin, sahadan çekiliyoruz’ şeklinde söylemlerle hakem baskı altına alındı” ifadelerini kullandı.

Maçın yönetici kartı olmadığı gerekçesiyle tatil edilmesinin gerçeği yansıtmadığını dile getiren Alkan, “Maçın başında böyle bir sorun yoktu. Kulübümüzün başkanı ve yöneticileri sahadaydı. Hakem tarafından bize bu yönde bir uyarı da yapılmadı. Skor lehimize döndükten sonra bu durumun gündeme getirilmesi bizleri şaşırttı” diye konuştu.

Yaşananların U12 yaş grubundaki sporcuları olumsuz etkilediğini vurgulayan Alkan, “Soğuk havada iki takımın çocukları da büyük emek verdi. Rakip takım ilçeden geldi. Sporcularımız maç oynamak istiyordu. Ancak yaşananlar çocukların hayallerine zarar verdi. Devre arasında gözyaşı döken sporcularımız oldu” dedi.

Maç öncesinde rakip takım teknik heyeti ve yöneticileriyle nezaket çerçevesinde iletişim kurduğunu belirten Alkan, “Herkesle tokalaştım, hoş geldiniz dedim. Buna rağmen yaşananlar hem bize hem de sahadaki çocuklara karşı bir saygısızlıktır. Bu olayların farklı şekilde lanse edilmesine de üzüldük” şeklinde konuştu.

Açıklamasının sonunda Mucurgücüspor yöneticisi Hasan Dağtekin’e seslenen Alkan, “Bu yaşananlar hiç yakışmadı. Alt tarafı bir U12 karşılaşması. Bizim tek amacımız çocukların futbol oynaması, gelişmesi ve mutlu olması. Bu tür olayların bir daha yaşanmamasını temenni ediyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

Muhabir: İlknur Öncü