TÜRK sinemasının renkli karakterlerinden, bir çok dizi ve filmlerde rol alan ve 12 Haziran 2015 tarihinde kalp krizi sonucu kaybettiğimiz Sümer Tilmaç’la zaman zaman Antalya’da onun da, benim de müdavimi olduğumuz Konyaaltı Balık Evi’nde biraraya gelir, bol bol kahkahalı sohbetlerimiz olurdu.
İşte anılarda kalan fotoğraf ta bundan 10 yıl önce Antalya’da çekilmişti. Yanımdaki da o zaman CHP’nin İl Başkanlığını yapan Yılmaz Zengin’di.
Ben ona Kırşehir’le ilgili yaşanmış siyasi ve başka renkli anıları ve olayları anlatırdım, o da bana yaşadığı ilginç olayları nakleder, güler eğlenirdik.
Antalya’nın İbradı ilçesinde büyük bir yazlık köy evi ve içinde çok sayıda hayvan beslediğini anlatırdı Sümer Tilmaç…
Antalya’yı çok seven Tilmaç, yılın hemen hemen büyük çoğunluğunu burada geçirirdi.
“Yav Kırşehirli gazeteci, bu hoş sohbetleri vallahi özlüyorum. Kırşehirliler ne kadar hoş sohbet insanlarmış. Bir gün Kırşehir’e gelmek istiyorum” dediğinde kendisine Kırşehir’e davet etmiş, termal otellerimiz ve kaplıcalarımız olduğunu, Kapadokya’nın giriş kapısında bulunduğunu ve çok seveceğini söylemiştim.
O da bu teklifimize gülerek “Vallahi geleceğim, billahi geleceğim” demiş, ben de ona “Seni Gülşehir Havaalanı’nda alırım” demiştim. Ama ömür vefa etmemiş ve kaybetmiştik.
Vefatının dördüncü yılında kendisine birkez daha Allah’tan rahmet diliyorum.
*ŞEVKET GÜNER