Yıllar önce hemşehrilik bağının çok güçlü olduğu yıllardı…
Her yıl başta İstanbul, Ankara, İzmir, Konya, Antalya olmak üzere pek çok il ve ilçede “Kırşehirliler Gecesi” düzenlenirdi.
İstanbul’daki gecelerin değişmez düzenleyicisi ve değnekçisi rahmetli hemşehrimiz Şemsi Yastıman, Ankara’daki gecelerin düzenleyicisi Sırrı Davutoğlu (Möhmele Mehmet) diğer illerde de Kırşehir’den göçüp giden tanınmış simaları organize ederlerdi.
Başka illerde düzenlenen Kırşehirliler Gecesi’nin değişmez davetlilerin başında “Ahi Baba” Mustafa Karagüllü gelirdi.
Ne güzel günlerdi o günler…
Ne güzel gecelerdi o geceler…
Artık ne o geceleri düzenleyenler kaldı, ne de o gecelere katılanlar…
Yukarıda anılarda kalan fotoğrafta 1990’lı yıllarda Antalya’da düzenlenen bir “Kırşehirliler Gecesi”nden...
Geceye Kırşehirspor İkinci Başkanı Necati Eskihoran, (sağ baştaki) Kırşehirspor’un Genel Kaptanı Mustafa Altınordu (sol baştaki), Altınordu’nun yanındaki bendeniz Şevket Güner, benim yanımdaki “Ahi Baba” Mustafa Karagüllü.
Hiç unutmuyorum Antalya’ya gitmeden önce “Ahi Baba” Karagüllü ile yüzlerce “Ahi dürümü” yaptırıp geceye götürmüş, oradaki hemşehrilerimize dağıtmıştık.
Yukarıdaki fotoğrafta “Ahi Baba” Mustafa Karagüllü ile onun yanındaki sağ baştaki hemşehrimiz Necati Eskihoran aramızda bulunmuyor. Bu iki değerli hemşehrimizi rahmetle anarken, halen Antalya’da yaşayan hemşehrimiz Mustafa Altınordu’ya sağlık ve esenlikler dilerim. *ŞEVKET GÜNER