YIL 1979...

Kırşehir’in ilklerinden ve herkesin büyük beklenti içinde olduğu Meytaş Kireç Fabrikası’nın açılış töreni...
Kırşehir’in kalkınmada öncelikli iller arasında bulunduğu o yıllarda Meytaş Kireç Fabrikası, Kervansaray Yem Fabrikası, Oralsan A.Ş., Türktur A.Ş. yurtdışındaki gurbetçilerin alın terleri ile kurulmuş orta ölçekli fabrikalarıydı. Daha sonra bu fabrikalar çeşitli nedenlerle el değiştirdi, kapısına kilit vuruldu. Olan Kırşehirli gurbetçilerin alın terlerine oldu. Ve bu durum Kırşehir’in geleceğine büyük darbe vurdu. Bir daha da Kırşehir’e Kırşehirliler yatırım yapmadılar, kimse bir araya gelemedi.
İşte yukarıdaki fotoğraf Meytaş’ın açılış gününe ait. Meytaş Kireç Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Yeşilli, zamanın Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Nuri Bayar ve diğer bakanları Vali Mekin Sarıoğlu ile davetlileri karşıladı.
Anılarda kalan bu fotoğraf o yıla ait. Meytaş Kireç Fabrikası’nın açılış törenine katılan Bakan Nuri Bayar (elinde pardesülü), yanındaki Vali Mekin Sarıoğlu ile konuşuyor. Sol tarafta oturanlardan üçüncü sıradaki ise dönemin Adalet Partisi Kırşehir İl Başkanı Kemal Hotomaroğlu.
Şimdi Kırşehir’in ne hayallerle kurduğu Meytaş Kireç Fabrikası Kırşehirlilerin elinden çıktı. Bartın’lı Işıklar Holding’e geçti. Uzun yıllar Işıklar Holding burayı çalıştırdı, hizmetler sundu. Sonunda bunlar da başkalarına sattılar. Bugün Işıklar Holding’in Çemaş Döküm Sanayi A.Ş.’si bulunuyor.