Yıllar önceydi. Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı’nın ölümün yıldönümünde kalabalık bir CHP’li grup yıkılan ve bugün yenisi yapılan eski Valilik Binası önündeki Atatürk Anıtı’na çelenk koyup, saygı duruşunda bulunmuşlar ve ardından anma programına katılmışlardı.
Yukarıda anılarda kalan ve eski Valilik Binası önünde çekilen bu fotoğrafın sol başındaki gazeteci ustamız, gazetemiz yazarı, ağabeyimiz Dursun Yastıman ile ortadaki fötr şapkalı, emekli imam, eski İl Genel Meclisi Üyesi Mahmut Ekici ve ben bir arada bulunuyoruz.
Kırşehir’de hoş sohbetleri ile nüktedanlığı ve hazır cevaplılığıyla tanınan ve bizim de çok iyi görüştüğümüz, dostumuz, emekli imam Mahmut Hoca’ya bir defasında demiştim ki, “Hocam sizin şu partili var ya yine aday olmuş, ne düşünüyorsunuz?”
Hoca’nın cevabı hazır:
“Ulen oğlum, Büyük Atatürk’ün Yunanlılara söylediği gibi geldikleri gibi giderler. Bizim partiden aday olan bu arkadaş da geldiği gibi gider.”
“Hocam, bu sözünüz ne anlama geliyor?” dediğimde, “Araştırırsan ne anlama geldiğini öğrenirsin!” karşılığını vermişti.
Ah keşke bugünleri görebilseydi Mahmut Hoca ne kadar sevinir, mutlu olurdu kim bilir.
Geçen seçimlerde doktor oğlu Kırşehir’de milletvekilliğine aday olup, kazanamazken, yeğeni Selahattin Ekicioğlu Kırşehir Belediye Başkanı seçildi.
Şimdi aramızda olmayan Mahmut Hoca’yı rahmetle, şükranla anıyoruz.
*ŞEVKET GÜNER