Yarım asırlık dostlarım olan Mustafa Altınordu’yu Eski Sanayi Sitesinde yedek parçacı iken Musa Hangül’ü ise Belediye’de elektrik teknisyeni olarak görev yaptığı yıllarda tanıdım. Daha sonra yollarımız Kırşehirspor’un 1969 yılında kurulmasıyla yeniden çakışmıştı.
Mustafa Altınordu o yıllarda Esnafspor’un santraforuydu herkes ona “Lefter” diye hitap ederdi.
Musa Hangül Belediye Başkanı Ziya Kılıçözlü’nün zamanında Belediyeye elektrik teknisyeni olarak girmiş Belediye de görev yapan elektrikçi Osman Ağa ile 28 bin nüfuslu Kırşehir şehir merkezinin elektrik arızalarını gidermeye çalışırlardı.
1969 yılında zamanın Valisi o yıllarda Kırşehir’de ilklerin öncüsü olarak hatırlanan ve geçtiğimiz yıl kaybettiğimiz Mustafa Bezirgân’ın öncülüğünde Esnafspor, Kılıçözüspor, Malyaspor’un birleşmesiyle yeşil-beyaz renginde Kırşehirspor kuruldu. Kulübün ilk Başkanı Av. Hayri Çopuroğlu’ydu.
Daha sonra Kulübün başkanlığına kimler geldi, kimler geçti…
Takımın ilk Teknik Direktörü de eski Beşiktaş’lı Muhittin Kıpçak’tı. Mustafa Altınordu, Musa Hangül bu tarihten sonra 30 yıl Kırşehirspor’un genel kaptanlığını, kulüp müdürlüğünü ve hatta malzemeciliğine varıncaya kadar her şeyi yaptılar.
Ben de en az 30 yıl bu isimlerle Kırşehirspor’un içerideki ve deplasmanlardaki tüm maçlarına gittim, izleyip yazdım, yorumladım.
Yukarıdaki fotoğrafta benimle beraber olan Mustafa Altınordu şimdi Antalya’da yaşıyor ve 75 yaşında. Aynı yaşta olduğumuz, yani 66 yaşındaki Musa Hangül ise Kırşehir’de ikamet ediyor ve Emekliler Derneği Başkanı.
Yıllarca Amatör Lig’te deyim yerinde ise yerlerde sürünen Kırşehirspor, geçen sezon Kırşehir Belediyesi’nin takıma sahip çıkmasıyla birlikte yıllar sonra yeniden profesyonel lige, yani 3. Lig’e yükseldi.
Geçmişte Kırşehirspor’da benim de içinde olduğum pek çok transferlerde neler gördüm, neler yaşadım. İşte Kırşehirspor’un eski Teknik Direktörleri Muhittin Kıpçak, Celal Genç, Ruhi Yavuz, Tuncer Özbilgin, Suphi Varel, Ergün Kantarcı, Fatih Zambak, Fehmi Kuş, Arif Çetinkaya, Mehmet Bulut ve Cevdet Uzunköprü…
Bu teknik adamlar bizim gazete çıkmazlar, her gün gazetede takımı ve rakipleri değerlendirirlerdi.
Altınordu ve Hangül bu sezon Üçüncü Lig’de mücadele edecek Kırşehirspor’a başarı dilekleri iletiyorlar. Ben de burada Altınordu ve Hangül’ün yanaklarından öpüyorum onlara sağlıklar diliyorum.
*ŞEVKET GÜNER