Kırşehir’de yıllardır dürüstlüğü ve çalışkanlığı ile tanınan, şehrimiz eşrafından kırtasiyeci Alaattin Karabulut, ilerlemiş yaşına rağmen hala çarşıdan kopamadı, işyerinde müşterilerine hizmet etmeye devam ediyor.
Kırşehir’de 1950’li yıllarda Kale Eteği’nde marangoz olarak başladığı ticaret hayatına, buradaki marangoz esnafının Terme Caddesi’ndeki eski sanayi sitesine taşınınca o da sanayiye gitmek yerine marangozluk mesleğini noktalayarak kitap ve kırtasiyeciliğe girdi.
Yaklaşık yarım asırdır bugünkü Belediye binası karşısındaki kendi işyerinde oğulları Ramazan ve Muzaffer Karabulut ile kitap ve kırtasiyecilik yapan Alaattin Karabulut, bu işi oğlu Ramazan Karabulut’a devretse de hâlâ mesleğinden kopamadı. Her gün geldiği işyerinde müşterilerine yorulmadan, usanmadan, kibarlığı ile hizmet vermeye devam ediyor.
Geçtiğimiz günlerde Alaattin Karabulut ağabeyimizle işyerinin önünde uzun süre sohbet ettik, geçmişi yad ettik. O da bir Ahi esnafı olarak Kırşehir’e ve Kırşehirlilere hizmet etmekten mutluluk duyduğunu ifade etti.
Alaattin Ağbi’ye sağlıklı bir ömür diliyorum.

*ŞEVKET GÜNER