28 Eylül 2006 tarihinde 93 yaşında kaybettiğimiz eğitimci Cevat Cem, vefatının 14. Yıldönümü nedeniyle ailesi ve sevenleri tarafından Hılla Mezarlığı’nda mezarı başında ziyaret edilerek dualarla anıldı.
Kırşehir’de uzun yıllar okul müdürlüğü, ilköğretim müdürlüğü, Kırşehir’in ilk Gençlik ve Spor Müdürlüğü görevlerinde bulunan Cevat Cem hocamızın köylerde Eğitici Filmler Başkanlığı’nı da yaptığını biliyoruz.
Cevat hocamız takım elbisesiz, kravatsız hiç dışarı çıkmazdı. Kendisi voleybolcu olan Cevat Hocamız, Kırşehirspor’da da yönetici olarak çeşitli görevlerde bulunmuştu.
8 çocuk babası olan Cevat Cem’i yakından tanıyan birisiyim. Onunla nice kez bir araya geldik, nice doyumsuz sohbetlerde bulunduk.
Yukarıda anılarda kalan iki fotoğrafa gelince, birisi şehrimizde uzun yıllar Kırşehirspor’da futbol oynayan, takım kaptanlığı yapan, şehrimizde yüzlerce sporcu yetiştiren ve beden eğitimi öğretmenliğinden emekli olan gazetemiz “Kırşehir Çiğdem”de uzun yıllardır spor yazıları kaleme alan Abdurrahman Cem, babası Cevat Cem ile birlikte görülüyor.
Diğeri ise Cevat Cem ve adını taşıyan torunu Cevat Cem.
Çocuklarına karşı hep mesafeli ve disiplinli duran Cevat Cem, torunlarını çok sever, hele adını taşıyan torunu Cevat Arda’yı daha çok sevdiği için sık sık Abdurrahman Cem hocamızın evine gider ve uzun saatler torunu ile oynardı.
Şimdi dedesinin adını taşıyan Elektrik-Elektronik Mühendisi olan Cevat Arda Cem Ankara’da yaşıyor.
Cevat Cem’in, birkaç yıl önce kaybettiğimiz 98 yaşındaki Hacı Mehmet Gülten’in de yakın arkadaşıydı. Bu iki arkadaşın dostu olan ben de onları zaman zaman yazıp, çizdim.
93 yaşında aramızdan ayrılan hocaların hocası Cevat Cem ile Kırşehir’in en eski tüccarlarından Hacı Mehmet Gülten arasında Hacı Mehmet Gülten’in rüyasında bir konuşma geçmiş ve bunu yazmıştım.
Cevat Cem; Mehmet Gülten’e “Hacı ne yapıyorsun ya? Bizi öbür dünyaya gönderdin, kendin bir türlü gelmiyorsun!”
“Ooo Cevat Bey vallahi ne yapalım. Tüfeği, tesisatı teslim ettim. Hazır kıta teskeremi bekliyorum! Akşam, sabah gelirim!”
“İyi ya Hacı bizi öbür dünyaya göndereli kaç yıl oldu?”
“Vallahi Cevat Bey eh işte sen gittikten sonra ben de zaten öylesine yaşadım. İki defa düştüm, kırılmadık yerim kalmadı. Şimdi evde yapayalnız kayışı kopmuş Yunan tüfeği gibi yatıyorum. Allah çektirmesin. Bekle beni yakın zamanda geliyorum.”
Şimdi iki asırlık çınar hak dünyada buluştular.
Her ikisine de Allah’tan rahmet diliyorum, mekânları cennet olsun.
*ŞEVKET GÜNER