Kırşehir’de yakın tarihimizde kimleri kaybettik, kimleri…
Kırşehir eski Belediye Başkanlarından bir M. Kemal Hotamaroğlu’nu, bir Orhan Baycan’ı, bir Hakkı Göçen’i, yine Kırşehir’in tanınmış esnaf ve tüccarlarından bir Nusret Macar’ı, bir Hacı Mehmet Gülten’i daha başka hemşerilerimizi bu dünyadan uğurladık.
Hepsinin ayrı ayrı özellikleri vardı.
Geçen hafta kaybettiğimiz Kırşehir’in en dürüst, en güvenilir tüccarı, yıllar yılı vergi rekortmeni, gerçek bir Ahi esnafı olan Yaşar Başar’ı zaman zaman işyerinde ziyaret ederdim.
Ben kendisinin dürüstlüğünden dolayı hep sever, saygı gösterirdim. O da beni severdi. Bazen de ona hafiften de olsa takılırdım, gülerdi.
İşte yukarda anılarda kalan fotoğrafta Yaşar Başar’la beraberiz. Yine basmıştı kahkahayı, gülüyordu.
Ben 1960’lı yılların ortalarında bu mesleğe başladığımda babaları Arif Ağa ve enişteleri Fevzi Erdem ile birlikte mülkiyetleri kendilerine ait olan bugünkü Denizbank’ın olduğu yerde işyerlerinde tanışmıştım. Buraya gazete bırakırdım.
Yaşar Başar Terme Caddesindeki eski sanayi sitesinde de yan yana komşu oldukları Orhan Baycan ve Hakkı Göçen’den sonra çarşı içinde de Nusret Macar ve Hacı Mehmet Gülten’le de komşuydular. Üstelik Hacı Mehmet Gülten Kırşehirspor’un başkanı iken Yaşar Başar da ikinci başkandı. Hepsi bu dünyaya veda ettiler.
Geçen hafta kaybettiğimiz Yaşar Başar’a Allahtan rahmet yakınlarına başsağlığı diliyorum.

Şevket GÜNER