Bir zamanlar bizim Kırşehir’deki abdalların sorumlusu, “Kırşehir Konservatuvar Müdürü” olarak tanıdığımız efsane insan Hacı Süleyman Mutlu’nun yeğeni, ağabeyimiz, büyüğümüz, dostumuz, Çarıklı Çiftliği’nin erkanından, CHP’nin değişmez Belediye Meclisi üyelerinden Ethem Mutlu, bugün 81 yaşında olmasına rağmen hala Kırşehir ve Kırşehirlileri düşünüyor.
Hacı Süleyman Mutlu, Kırşehir’de bir zamanlar günümüz gençliğinin tanımadığı, devlet ve hükümet erkanının çok sık ziyaret ettiği Şemsi Yastıman, Ertuğrul Ersan, Cevat Coşkuntuna, Civelek Mehmet, Kürt Osman, Emin Yenice, Kürt Hüseyin, Nadir Seyfelioğlu, Cimşit’in Necmettin Karaca, Saim Selçuk, daha nice değerli hemşehrilerimizi Çarıklı Çiftliği’nde ağırlar, bizim Ethem Mutlu ağabeyimiz de onlara hizmette kusur etmezdi.
Birkaç gün önce bir araya gelip, eskileri yad ettiğimiz Ethem Mutlu ağabeyimiz “Kırşehir’de eskiden çok değerli dostlarımız vardı. Hepsini tek tek kaybettik. Şimdi hepsini özlemle anıyorum. İyi ki sen ve Kırşehir Çiğdem Gazetesi var. O güzel insanları unutmuyor, anıyorsunuz” diyor.
Ethem Mutlu ağabeyimize sağlık ve mutluluk içinde uzun bir ömür diliyorum.
*ŞEVKET GÜNER